Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2001: Victoria Beckham

Megjelenés 2001. Október 1.
Felvételek 1999. Október - 2001. Július
Műfaj Pop, R&B
Hossz 45:55
Kiadó Virgin Records
Producerek Johan Åberg, Peter Biker, Andrew Frampton, David Frank, Anders Hansson, Kenneth Karlin, Steve Kipner, Jack Kugell, Rhett Lawrence, Harvey Mason, Jr., Matt Prime, Soulshock
UK Eladás $ 54,000
Kislemezek az albumról
01: Not Such an Innocent Girl
Megjelenés: 2001. Szeptember 17.
01: A Mind of it's Own
Megjelenés: 2002. Február 11.

Victoria Beckham angol énekes-dalszerződebütáló és máig egyetlen stúdióalbuma . 2001.október 1 - jén adta ki a Virgin Records . Beckham volt a Spice Girls utolsó tagja,aki szólólemezt adott ki. Az album vezető kislemeze, a " Not Such an Innocent Girl " 2001. szeptember 17 -én jelent meg. A második kislemez, az " A Mind of Its Own " 2002. február 11 -én jelent meg. A harmadik kislemezt, az "I Wish" -t népszerűsítették, de soha Beckham második terhességének bejelentését követően a kislemez elmaradt.
Az album kereskedelmi kudarcot vallott, az Egyesült Királyságban a tizedik, az ausztrál Hitseekers albumlistán pedig a húsz helyet érte el.

Kiadás - Kezdetben az album Innocent Girl címet kapta, és 2001. augusztus 27-én jelent meg, de október 1-jén jelent meg. Beckham elárulta, hogy úgy érezte, hogy "sokat kell bizonyítania" az album megjelenésével: "Amikor elkezdtem ezt az albumot rögzíteni, sok mindent be kellett bizonyítanom. Szeretném bebizonyítani, hogy tudok énekelni és táncolni, és van elképzelésem. remélem, hogy az embereknek ez tetszik. Amikor a többi lánnyal voltam, soha nem sokat énekeltem, így ez az első alkalom, hogy az emberek meglátnak és mire vagyok képes ". Hozzátette, hogy reméli, hogy az album jól fog menni, "és sikeres szólókarrierem lehet". Az album nem tartalmazta az "Out of Your Mind" című slágert.

Kislemezek - "Not Such an Innocent Girl" 2001. szeptember 17-én jelent meg az album vezető kislemezeként. Nagy-Britanniában a kislemez versenyben állt egy hatalmas csípős diagramcsatában Kylie Minogue "Can't Get You Out of My Head" című kislemezével. A 2001. szeptember 29-i listán a "Not Such a Innocent Girl" az Egyesült Királyság Singles Chartjának hatodik helyén debütált, az első héten 35 000 darabos eladással, míg a "Can't Get You Out of My Head" az első helyen debütált első héten 306.000 darab eladás. Körülbelül 80 263 példányt adott el, így 2001-ben a 163. bestseller lett. Az Egyesült Királyságban való megjelenés első hetében 36 000 példányt adott el, és összesen mintegy 80 263 példány lett a 2001-es 163. helyezést ért el. A klip futurisztikus témájú, és két Viktoriát tartalmaz: az egyik teljesen fehérbe öltözött, szőke hajú (a "jó kislány"), a másik pedig teljesen fekete, feketefekete hajú (a "rossz lány"). A videó "táncos" és motoros versenybe torkollik a két Viktória között. Az összetett videót szinte teljes egészében zöld forgatáson forgatták, sok utómunkálattal, így ez az eddigi egyik legösszetettebb Spice Girl videó.
Az "A Mind of Own" 2002. február 11-én jelent meg debütáló, önálló szólóalbuma (2001) második kislemezeként. A brit Singles Chart 6. helyén tetőzött és debütált, és 56 570 darabot adott el, így 2002-ben a 173. bestseller lett. A dal francia nyelvű változata "Mon Coeur N'en Fait Qu'a Sa Tete" néven szerepel (a cím francia nyelvre, vagy "a szívem azt csinálja, amit akar").
A harmadik kislemezt, a "Wish" -et népszerűsítették, de soha nem valósult meg. Az egyetlen verzió egy remix volt, Robbie Craig szereplésével, és a péntek esti All Wright tévében mutatták be. Beckham második terhességének bejelentését követően a kislemezt polcra helyezték. Állítólag Beckhamet a Virgin Records, a többi Spice Girls Emma Bunton és Melanie B együtt elbocsátotta; természetes cél, és mindkét fél úgy döntött, hogy nem folytatja. "

Diagram teljesítménye - Victoria Beckham az album megjelenési hete alatt csatát vívott Kylie Minogue lázával. Mindkét énekes korábban szembesült a kislemezlistáján, amikor ugyanazon a napon kiadták kislemezeiket. Beckham lemeze azonban 2001. október 13-án a brit albumlistán a tizedik helyen debütált, míg a Minogue lemeze a toplista élén állt. Victoria Beckham három hétig szerepel a listán. 2020 januárjától az album összesen 54 000 példányt adott el az Egyesült Királyságban. A Being Victoria Beckham című hivatalos dokumentumfilm után, amely 2002 márciusában került adásba, az album hatvanhét helyen került újra az Egyesült Királyság albumlistájára.

Turné - A „Victoria Beckham” promóciója alapvetően csak tévés előadásokkal zajlott. 2002-ben az itv1 sugározta a Being Victoria Beckham című dokumentumfilmet, amely hozzájárult ahhoz, hogy az album újra felkerüljön a brit albumlistára. Victoria zsebműsort is készített a G.A.Y. előadja az album dalait.

Dallista

01: NOT SUCH AN INNOCENT GIRL (Steve Kipner - Andrew Frampton) - 3:17
02: A MIND OF IT'S OWN (Victoria Beckham - Steve Kipner - Andrew Frampton) - 3:48
03: THAT KIND OF GIRL (Steve Kipner - David Frank - Jack Kugell) - 3:48
04: LIKE THAT (Victoria Beckham - Matt Prime) - 4:01
05: GIRLFRIEND (Victoria Beckham - Harvey Mason JR - Damon Thomas - Dane Bowers - J. Valentine) - 3:43
06: MIDNIGHT FANTASY (Victoria Beckham - Johan Åberg - P. Rein) - 3:15
07: I.O.U. (Victoria Beckham - 
Andrew Frampton - Chris Braide) - 3:49
08: NO TRIX, NO GAMES (Victoria Beckham - 
Steve Kipner - Andrew Frampton) - 3:03
09: I WISH (
Carsten Schack - Kenneth Karlin - Peter Biker - Eugene Wilde) - 4:10
10: WATCHA TALKIN' BOUT (Victoria Beckham - 
Carsten Schack - Kenneth Karlin - Nate Butler) - 3:51
11: UNCONDITIONAL LOVE (Victoria Beckham - 
Rhett Lawrence) - 3:50
12: EVERY PART OF ME (Victoria Beckham - 
Carsten Schack - Kenneth Karlin - E. Yancey - Nate Butler) - 5:11

B-Side dalok/Törölve

IN YOUR DREAMS - Kislemez: Not Such an Innocent Girl (Victoria Beckham - Cathy Ogden - Damon Thomas - Erika Nuri - Harvey Mason Jr - Julie Morrison)
ALWAYS BE MY BABY - Kislemez: A Mind of it's Own (Damon Thomas - Harvey Mason Jr - Jane Vaughn - Julie Morrison)
FEELS SO GOOD - Kislemez: A Mind of it's Own (Victoria Beckham - Damon Thomas - Erika Nuri - Harvey Mason Jr)
BACK TO LIFE - A Virgin Records 2000-ben terjesztette a „Back To Life” című dal promóciós példányait. Nincs sok információ erről a kiadásról, de úgy tűnik, hogy kislemezként jelenne meg. A borítóban található a „Másolás 2000.06.06. CD-ről” megjegyzés, amely utalhat a felvétel / produkció dátumára. Az „Out Of Your Mind” kislemez kiadása előtt terjesztették. A dal egy pop diszkóban kiadatlan dal, Victoria Beckham. 2000 második félévében jelent meg promóciós CD-ként. Úgy véli, hogy törölték, hogy egyetlen duóként egy időben kiadják az „Out Of Your Mind” kislemezt.
OUT OF YOUR MIND - Beckham úgy döntött, hogy nem teszi fel a számot debütáló albumára, a Victoria Beckhamre, mert nagyon sok új dala volt, amelyeket a végleges számlista előtt ki kellett vágnia, így nem akart még egyet elveszíteni, hogy a számot az albumra tegye.

Kritika - Megjelenése után az album vegyes és negatív kritikákat kapott. A BBC Music az albumot "a zűrzavaros hangulat és a vágyakozó RnB mish-mash ügyeként" jellemezte, míg az NME az albumot "új, szégyentelen popzablónak" nevezte.

 

Cikkek

Kislemezek

2021.05.13

 

Dalszövegek

2021.04.29