Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2001: Victoria Beckham

Ginger - SchizophonicMegjelenés: 2001. Október 1.
Felvételek: 1999. Október - 2001. Július
Műfaj: Pop, R&B

Hossz: 45:55
Kiadó: Virgin Records
Producerek: Johan Åberg, Peter Biker, Andrew Frampton, David Frank, Anders Hansson, Kenneth Karlin, Steve Kipner, Jack Kugell, Rhett Lawrence, Harvey Mason, Jr., Matt Prime, Soulshock
Kislemezek:
Not Such an Innocent Girl - A Mind of Its Own

Az angol énekes-dalszerző, Victoria Beckham saját címmel debütált és a mai napig egyetlen stúdióalbuma. 2001. október 1-jén adta ki a Virgin Records. Beckham volt a Spice Girls utolsó tagja, aki szólóalbumot adott ki. Az album vezető kislemeze, a "Not Such an Innocent Girl" 2001. szeptember 17-én jelent meg. A második kislemez, az "A Mind of Own" 2002. február 11-én jelent meg. Beckham második terhességének bejelentését követően megvalósult, a kislemezt polcra helyezték.
Az album sikeres volt, az Egyesült Királyságban a tízes, az ausztrál Hitseekers albumlistán pedig a húszadik helyet érte el.

Kiadás - Kezdetben az album Innocent Girl címet kapta, és 2001. augusztus 27-én jelent meg, de október 1-jén jelent meg. Beckham elárulta, hogy úgy érezte, hogy "sokat kell bizonyítania" az album megjelenésével: "Amikor elkezdtem ezt az albumot rögzíteni, sok mindent be kellett bizonyítanom. Szeretném bebizonyítani, hogy tudok énekelni és táncolni, és van elképzelésem. remélem, hogy az embereknek ez tetszik. Amikor a többi lánnyal voltam, soha nem sokat énekeltem, így ez az első alkalom, hogy az emberek meglátnak és mire vagyok képes ". Hozzátette, hogy reméli, hogy az album jól fog menni, "és sikeres szólókarrierem lehet". Az album nem tartalmazta az "Out of Your Mind" című slágert.

Kislemezek - "Not Such an Innocent Girl" 2001. szeptember 17-én jelent meg az album vezető kislemezeként. Nagy-Britanniában a kislemez versenyben állt egy hatalmas csípős diagramcsatában Kylie Minogue "Can't Get You Out of My Head" című kislemezével. A 2001. szeptember 29-i listán a "Not Such a Innocent Girl" az Egyesült Királyság Singles Chartjának hatodik helyén debütált, az első héten 35 000 darabos eladással, míg a "Can't Get You Out of My Head" az első helyen debütált első héten 306.000 darab eladás. Körülbelül 80 263 példányt adott el, így 2001-ben a 163. bestseller lett. Az Egyesült Királyságban való megjelenés első hetében 36 000 példányt adott el, és összesen mintegy 80 263 példány lett a 2001-es 163. helyezést ért el. A klip futurisztikus témájú, és két Viktoriát tartalmaz: az egyik teljesen fehérbe öltözött, szőke hajú (a "jó kislány"), a másik pedig teljesen fekete, feketefekete hajú (a "rossz lány"). A videó "táncos" és motoros versenybe torkollik a két Viktória között. Az összetett videót szinte teljes egészében zöld forgatáson forgatták, sok utómunkálattal, így ez az eddigi egyik legösszetettebb Spice Girl videó.
Az "A Mind of Own" 2002. február 11-én jelent meg debütáló, önálló szólóalbuma (2001) második kislemezeként. A brit Singles Chart 6. helyén tetőzött és debütált, és 56 570 darabot adott el, így 2002-ben a 173. bestseller lett. A dal francia nyelvű változata "Mon Coeur N'en Fait Qu'a Sa Tete" néven szerepel (a cím francia nyelvre, vagy "a szívem azt csinálja, amit akar").
A harmadik kislemezt, a "Wish" -et népszerűsítették, de soha nem valósult meg. Az egyetlen verzió egy remix volt, Robbie Craig szereplésével, és a péntek esti All Wright tévében mutatták be. Beckham második terhességének bejelentését követően a kislemezt polcra helyezték. Állítólag Beckhamet a Virgin Records, a többi Spice Girls Emma Bunton és Melanie B együtt elbocsátotta; természetes cél, és mindkét fél úgy döntött, hogy nem folytatja. "

Diagram teljesítménye - Victoria Beckham az album megjelenési hete alatt csatát vívott Kylie Minogue lázával. Mindkét énekes korábban szembesült a kislemezlistáján, amikor ugyanazon a napon kiadták kislemezeiket. Beckham lemeze azonban 2001. október 13-án a brit albumlistán a tizedik helyen debütált, míg a Minogue lemeze a toplista élén állt. Victoria Beckham három hétig szerepel a listán. 2020 januárjától az album összesen 54 000 példányt adott el az Egyesült Királyságban. A Being Victoria Beckham című hivatalos dokumentumfilm után, amely 2002 márciusában került adásba, az album hatvanhét helyen került újra az Egyesült Királyság albumlistájára.

Kritika - Megjelenése után az album vegyes és negatív kritikákat kapott. A BBC Music az albumot "a zűrzavaros hangulat és a vágyakozó RnB mish-mash ügyeként" jellemezte, míg az NME az albumot "új, szégyentelen popzablónak" nevezte.

Dallista

01: NOT SUCH AN INNOCENT GIRL (Steve Kipner - Andrew Frampton) - 3:17
02:
A MIND OF IT'S OWN (Victoria Beckham - Steve Kipner - Andrew Frampton) - 3:48
03: THAT KIND OF GIRL (
Steve Kipner - David Frank - Jack Kugell) - 3:48
04: LIKE THAT (Victoria Beckham - 
Matt Prime) - 4:01
05: GIRLFRIEND (Victoria Beckham - 
Harvey Mason JR - Damon Thomas - Dane Bowers - J. Valentine) - 3:43
06: MIDNIGHT FANTASY (Victoria Beckham - 
Johan Åberg - P. Rein) - 3:15
07: I.O.U. (Victoria Beckham - 
Andrew Frampton - Chris Braide) - 3:49
08: NO TRIX, NO GAMES (Victoria Beckham - 
Steve Kipner - Andrew Frampton) - 3:03
09:
I WISH (Carsten Schack - Kenneth Karlin - Peter Biker - Eugene Wilde) - 4:10
10: WATCHA TALKIN' BOUT (Victoria Beckham - 
Carsten Schack - Kenneth Karlin - Nate Butler) - 3:51
11: UNCONDITIONAL LOVE (Victoria Beckham - 
Rhett Lawrence) - 3:50
12: EVERY PART OF ME (Victoria Beckham - 
Carsten Schack - Kenneth Karlin - E. Yancey - Nate Butler) - 5:11

B-Side dalok

IN YOUR DREAMS - Kislemez: Not Such an Innocent Girl
ALWAYS BE MY BABY - Kislemez: A Mind of it's Own
FEELS SO GOOD - Kislemez: A Mind of it's Own

Törölve

BACK TO LIFE - A dal egyetlen albumban sem jelent meg. Lehet, hogy Victoria debütáló albumának korai szakaszából származik. A Virgin Records 2000-ben terjesztett promóciós példányokat a „Back To Life” dalból. Nincs sok információ erről a kiadásról, de úgy tűnik, hogy kislemezként adnák ki. A borítóban ott van a „Másolás 2000.06.06. CD-ről” megjegyzés, amely utalhat a felvétel / produkció dátumára. Az „Out Of Your Mind” kislemez kiadása előtt terjesztették. A “Back To Life” egy pop disco kiadatlan dal, amelyet Victoria Beckham adott ki. 2000 második félévében jelent meg promóciós CD-ként. Úgy véli, hogy törölték, hogy kiadják az „Out Of Your Mind” kislemezt.