Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Megjelenés 2011. Szeptember 2.
Felvételek 2010-11
Műfaj Pop, Rock
Hossz 47:37
Kiadó Red Girl Records
Producerek Andy Chatterley
Cutfather
Daniel Davidsen
Jason Gill
Greg Hatwell
Peter-John Vettese
Diszkográfia
This Time
(2007)
<> Stages
(2012)
Kislemezek
01: Rock Me
Megjelenés: 2011. Június 24.
02: Think About it
Megjelenés: 2011. Szeptember 4.
03: Weak
Megjelenés: 2011. November 6.
04: Let There be Love
Megjelenés: 2011. December 2.

Az ötödik stúdióalbum, amelyet Melanie C angol énekesnő készített, a Red Girl Records saját független kiadója alatt. Az album négy év óta az első új anyagot jelentette a Spice Girls-szel való találkozás óta.
Az album megjelenését, promóciós kislemezét és a német változat főlemezét megelőzően a "Rock Me" 2011. június 24-én világszerte digitális letöltésként jelent meg (valamint fizikai kislemezként Németországban, Ausztriában és Svájcban). a népszerű német tévéhálózat hivatalos dala, a ZDF médiavisszhangja a 2011-es FIFA női világkupáról. A "Think About It" vezető kislemez videoklipje, amelyet 2011. július 15-én mutattak be hivatalos honlapján, és egyidejűleg elküldték az Egyesült Királyság rádióinak.

Felvétel és gyártás - Az albumot Londonban vették fel. Chisholm beszélt a lemez inspirációiról és céljairól:
"Nagyon izgatott vagyok a lemez miatt, mert stílusa meglehetősen változatos. Sok új íróval dolgoztam együtt, olyan emberekkel, akikkel még nem dolgoztam együtt. Még mindig nagyon sok popelem van, és van néhány kedves balladák, néhány rock által inspirált szám, néhány táncosabb dolog, néhány akusztikus anyag és a produkció szempontjából nagyon hangulatos pillanatok vannak. Tehát azt hiszem, hogy ez egy sokszínű és erősebb album lesz. Amikor elkezdtem dolgozni ezzel az albummal, igazán nem tudtam, mit akarok elérni, ezért ambiciózus akartam lenni, kísérletezni, új emberekkel dolgozni, és különböző zenei stílusokat kipróbálni. És ennek révén valóban felfedeztem azt a módot, ahogyan kifejezni akartam magam és a hangzást Szeretnék alkotni. Mindaz, ami miatt meglehetősen változatos lett, és vicces, mert feltételezem, hogy az első stúdióalbumom, az Northern Star valószínűleg a leginkább hasonlít ehhez a lemezhez, mivel rengeteg különböző stílusú, bár alapvetően poplemez ."

Koncepció és grafika - The Sea fogalmát illetően Chisholm a YouTube-on készített interjújában elmondta, hogy az album kohéziós kísérletekkel keveri össze a zene különböző műfajait / stílusait egy egységes, elektronikus aláfestéssel rendelkező pop albumba, ezért a The Sea-nek nevezi el, amely a sok fajt összerázza. akik az óceánok felszínén laknak. Mel azt is leírta, hogy az album harmonikus és eufórikus. A borítót, amely Chisholmot ábrázolja állva és előbújva a tengerből, az észak-yorkshire-i Whitby-ben fényképezték le.
A borító fotóit Pip készítette, aki a belső helyzetről készített fényképeket is bemutatja. További füzetek fotózását hosszú távú munkatárs, Ray Burmiston készítette. Az ujját Ian Ross készítette, aki Chisholm két korábbi szólóalbumát is tervezte, a Beautiful Intentions és a This Time.

Fogalmazás - Chisholm kijelentette, hogy sok új íróval és producerrel dolgozott együtt ennek az albumnak, ahol hajlamos volt ugyanazokkal az írókkal dolgozni korábbi lemezeinél, nevezetesen Adam Argyle-val, aki a lemezhez anyagot írt. Az albumot a Starsailor James Walsh, Guy Chambers és a Spice / Spiceworld producer, Richard Stannard, Andy Chatterley (például mindketten olyan művészekkel dolgoztak együtt, mint például Kylie Minogue) együtt írták / készítették. Chisholm a svéd Cutfather produkciós csapattal is dolgozott. Az album akusztikus pillanatokkal rendelkezik, valamint néhány rock által vezérelt dal és jó hangulatú tánclemez.

Kislemezek - A "Rock Me" csak Németországban, 2011. június 24-én jelent meg. A dal hivatalos dalként szolgál a ZDF népszerű német csatorna 2011-es FIFA női világkupáról szóló tudósításával. A "Rock Me" videoklipjének bemutatója Chrisholm YouTube-csatornáján 2011. június 7-én volt. A kislemez a német Singles Chart top 40-be került, és az Egyesült Királyságban a "Think About It" CD kislemez b-oldalán szerepelt.
A világszerte vezető kislemez, a "Think About It" zenei videópremier formájában mutatkozott be a MelanieC.net webhelyen, 2011. július 15-én. A kislemez 2011. szeptember 4-én jelent meg, és a brit Singles toplista 100. helyezettjébe került. 95. A pálya a kanadai fizikai egyedülállók listáján (6. szám) és a top 40-en is eljutott Ausztriában (34. szám) és Svájcban (30. szám; a svájci rádió Airplay-listáján szintén 16.) és Lengyelországban a 35. hely rádió airplay-listája. A kislemez az Egyesült Királyság Indie hivatalos kislemezlistáján a 15. helyen végzett.
Az Egyesült Királyságban a "Weak" az album hivatalos második kislemezeként jelent meg, és 2011. november 6-án jelent meg. A dal az Egyesült Királyság Indie Singles Chartjának 29. és az UK Radio Airplay Chart 50. helyén tetőzött, a legmagasabb szereplése a 2003-as "Melt" című kislemeze óta.
A "Legyen szerelem" címmel 2011. december 2-án jelent meg Németországban, Svájcban és Ausztriában.

Kritikus fogadtatás - Az album pozitív kritikákat kapott a zenekritikusok részéről. Jon O'Brien pozitívan írta az AllMusic számára: O'Brien, aki öt és fél csillag közül három és félre értékelte, megdicsérte az általa "bombasztikusnak tartott" Think About It "és" Stupid Game "számokat. Katy Perry / Kelly Clarkson jellegzetes pop / rock himnuszok, amelyek bizonyítják, hogy még mindig képes felvenni a versenyt azokkal, akik alig voltak tinédzserkorukban Spicemania csúcsa idején, míg a grandiózus "Get Out of Here" hangzik, mintha a Muse "Feeling Good" címlapja kereszteződne John Barry James Bond-pontszámával."
Pip Elwood a "Entertainment Focus" -ból is pozitív volt, öt csillagból négyet minősítve. Azt írta, hogy "A tenger egy erős kiadás Melanie-tól, és amely visszatérhet a korábbi dicsőségéhez. Simon Gage kedvezően írta a Daily Expressnek, hogy "Ez az új album, amely négy éve volt az első, valódi edzést ad ennek a hangnak a hatalmi balladáktól és a rock-outtól a táncparketten." Az OK! Magazine azt írta, hogy "The Sea könnyedén az eddigi legambiciózusabb albuma, amely ötvözi a rockot, a popot és az elektromosság talán legapróbb árnyalatait. " nincs femme fatale, csak egy átnéző magatartás, ami átsüt. A tenger jó hallgatást nyújt, függetlenül attól, hogy rajongsz-e vagy sem." Nick Harries, a Sunday Mercury munkatársa nagyon pozitív kritikát írt, kijelentve, hogy az énekes" mindenkinek ajánl valamit - táncpop (Think About it); Alanis angst (Beautiful Mind); dalszerző sikk (One by One); 1980-as évek elektrobeatja (Stupid Game); rádiós rock (All About You) - és a ballisztikus nagy befejezés (az Enemy mind a nyolc perce). A legjobb a címadó nyitó, kisebb dallammal és dobpergés drámával."

Dallista

01: THE SEA (Melanie Chisholm - Ash Howes  - Richard "Biff" Stannard - Seton Daunt) - 4:51
02: WEAK (Melanie Chisholm - Ina Wroldsen - Jez Ashurt) - 3:24
03: THINK ABOUT IT (Melanie Chisholm - Adam Argyle - Daniel Davidsen - Jason Gill - Mich Hansen) - 3:47
04: BEAUTIFUL MIND (Melanie Chisholm - Dee Adam - James Earp) - 3:41
05: ONE BY ONE (Melanie Chisholm - James Walsh) - 4:06
06: STUPID GAME (Melanie Chisholm - Adam Argyle - Martin Brammer) - 3:20
07: ALL ABOUT YOU (Chuck Harmony - Guy Chambers - Lauren Christie) - 4:01
08: BURN (Melanie Chisholm - Adam Argyle - Daniel Davidsen - Jason Gill - Mich Hansen) - 4:00
09: DROWN (Melanie Chisholm - Adam Argyle - Jodi Marr) - 3:59
10: GET OUT OF HERE (Melanie Chisholm - Peter-John Vettese) - 4:10
11: ENEMY (Melanie Chisholm - Greg Hatwell) - 8:12

German edition

01: THINK ABOUT IT - 3:47
02: BURN - 4:00
03: GET OUT OF HERE - 4:10
04: WEAK - 3:24
05: STUPID GAME - 3:20
06: LET THERE BE LOVE (Peter Plate - Ulf Leo Sommer) - 3:33
07: DROWN - 3:59
08: ALL ABOUT YOU - 4:01
09: THE SEA - 4:51
10: BEAUTIFUL MIND - 3:41
11: ONE BY ONE - 4:06
12: ROCK ME (Melanie Chisholm - Dave Roth - David Jost) - 3:13

B-Side

STOP THIS TRAIN - Kislemez: Rock Me (2011)
CRUEL INTENTIONS - Kislemez: Think About it (2011)
STRONGER - Kislemez: Weak (2011)

Törölve

TOO SOON - The Sea Live DVD-n jelent meg, 2012-ben
RISING SUN
TELL ME HOW YOU'RE GOING IT
AMERICAN SWEETHEART