Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Forever (2000)


  • Megjelenés: 2000. November 6.
  • Felvételek: 1998. Július, 1999. Augusztus - 2000. Április
  • Műfaj: R&B
  • Hossz: 49:28
  • Kiadó: Virgin Records
  • ProducerekRodney Jerkins, LaShawn Daniels, Uncle Freddie, Robert Smith, Jimmy Jam, Terry Lewis,  Richard Stannard, Matt Rowe
SpiceWorld
(1997)
<> Gretest Hits
(2007)
Kislemezek az albumról

Forever Harmadik és egyben az utolsó stúdióalbuma, a brit lány csapatnak, a Spice Girls-nek. Az album 2000. November 6-án jelent meg, a Virgin Recods-nál. Ez az egyetlen olyan album amin nem szerepel Geri Halliwell, aki 98-ban távozott a csapatból. Az albumból 7 millió példány fogyott el.
 Még a SpiceWorld turné alatt elkezdték írni új dalokat lehetséges harmadik albumra. Eredetileg a harmadik albumra egyéni dalokat, duettek, és feldolgozás dalok szerrepeltek volna. Élő albumot is terveztek,  de Geri kilépése miatt az addig kész dalokat törölni kellett, illetve az élő albumot is.
 Spice Girls harmadik karácsonyi dalt, még 1998. júliusban vették fel. 1999. elején Aida lemezen szerepel My Strongest Suit dal, amit Elton John szeretette volna ha Geri is énekel benne, de ez végül nem történt meg.
 1999. augusztusban ismét stúdióban voltak, eleinte olyasmi dalokat írtak, mint a SpiceWorld lévőn albumon szerepel, később inkább R&B dalokat kezdtek felvenni. 2000. júliusban Melanie B nem tudott részt venni ezért, a right Back at Ya demó verzió vokálját használták az R&B verzióban, és a Wasting My Time dalban viszont egyáltalán nem énekel. Melanie C Northern Star turnéja miatt alig tudott részt venni.
 Kettő kislemez jelent meg az albumról: "Goodbye" 1998-ban jelent meg amikor Geri Halliwell kilépett az együtesből, ez a dal nem mindenhol szerepel az albumon eredetileg még a SpiceWorld albumra lett írva de a lányoknak nem tetszett és ezért nem szerepel rajta később át írták a kislemezen Emma és Melanie C duettje is rajta van a Christmas Wrapping (Melanie B és Victoria terhesek voltak)
 1999-ben rögzítették a Woman címú dalt, amit a turnén elénekelték, később törölték az albumról. 2007-ben pletykálták, hogy Geri vokáljával szerepelni fog a válogatás albumon, de ez csak pletyka.
 "Holler"/"Let Love Lead The Way" 2000-ben jelent meg ez volt az utolsó első helyezett száma a Spice Girls-nek. Decemberben énekeltek utolsó a lányok, néhány hónappal később feloszlottak.
 2000. végén Melanie C az egyik interjúban elmondta, hogy a következő karácsonyi dal, Time Goes By fog lenni, de ebből végül semmi nem lett.

Törölt Dalok: 2015. elején jelent meg interneten négy dal amiből három idáig ismeretlen volt  'A Day in Your Life' 'If it's Loving on Your Mind' és a rockosabb 'Pain Proof' és a negyedik amit még 1999. év végi turnén is felénekeltek a 'Right Back at Ya' jóbb verziója. 1999. Decemberben felénekelték a Woman dalt amit írtak Matt Rowe, Richard Stannard és a négy Spice Girls de az album más stilusú lett így törölni kellett. Végül a 'Voodoo' amit még Matt Rowe, Richard Stannard és a négy Spice Girls írták de soha nem vették fel. Ez a dal szerepel a 2007-es Greatest Hits albumon mint új dal amit Geri-vel vettek fel.

Dallista:

01 Holler Írók: SpiceGirls - LaShawn Daniels - Fred Jerkins II - Rodney Jerkins
Producerek: Rodney Jerkins

Hossz: 4:15
02 Tell Me Why Írók: EmmaBunton - MelanieBrown - VictoriaBeckham - Rodney Jerkins - LaShawn Daniels - Fred Jerkins III - Mischke Butle
Producerek: Rodney Jerkins

Hossz: 4:13
03 Let Love Lead the Way Írók: SpiceGirls - LaShawn Daniels - Fred Jerkins III - Rodney Jerkins - Harvey Mason
Producerek: Rodney Jerkins - Robert Smith

Hossz: 5:00
04 Right Back at Ya
(Album Version)
Írók: SpiceGirls - Eliot Kennedy - Tim Lever
Producerek: Uncle Freddie

Hossz: 4:09
05 Get Down with Me Írók: EmmaBunton - MelanieBrown - VictoriaBeckham - Rodney Jerkins - LaShawn Daniels - Fred Jerkins III - Mischke Butle - Robert Smith
Producerek: Rodney Jerkins - Robert Smith

Hossz: 3:45
06 Wasting My Time Írók: MelanieChisholm - EmmaBunton - MelanieBrown - LaShawn Daniels - Fred Jerkins III
Producerek: Uncle Freddie

Hossz: 4:13
07 Weekend Love Írók: SpiceGirls - Rodney Jerkins - L Daniels - Fred Jerkins
Producerek: Rodney Jerkins

Hossz: 4:05
08 Time Goes By Írók: EmmaBunton - MelanieBrown - VictoriaBeckham - Rodney Jerkins - LaShawn Daniels - Fred Jerkins III - Mischke Butle
Producerek: Rodney Jerkins - Robert Smith

Hossz: 4:41
09 If You Wanna Have Some Fun Írók: SpiceGirls - James Harris III - Terry Lewis
Producerek: Jimmy Jam - Terry Lewis

Hossz: 5:25
10 Oxygen Írók: SpiceGirls - James Harris III - Terry Lewis
Producerek: Jimmy Jam - Terry Lewis

Hossz: 4:55
11 Goodbye Írók: SpiceGirls - Richard Stannard - Matt Rowe
Producerek: Richard Stannard - Matt Rowe

Hossz: 4:35
B-Side Dalok:
1 Christmas Wrapping Írók: Chris Butler
Producerek: Richard Stannard - Matt Rowe

Hossz: 4:15
Kislemez: Goodbye (1998)
2 Sisters (Are Doin' it for Themselves)
(Live in Wembley)
Írók: Annie Lennox - David A. Stewart
Hossz: 4:22
Kislemez: Goodbye (1998)
3 We Are Family
(Live in Wembley)
Írók: Bernard Edwards - Nile Rodgers
Hossz: 3:35
Kislemez: Goodbye (1998)

 

Cikkek

B-Side & Más Dalszövegek

2020.01.12

 

Dalszövegek

2017.06.29

 

Kislemezek

2017.05.22