Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2012-13: Viva Forever! - Musical

VIVA FOREVER! - MUSICAL

Forgatókönyv: Jennifer Saunders
Produkció: West End (2012. december 11. - 2013. június 29.)

Egy Jennifer Saunders által írt zenegép, Judy Craymer producere, Paul Garrington rendezésében. Az 1994-ben alakult brit pop lánycsoport, a Spice Girls dalai alapján a műsor előzeteseit 2012. november 27-én kezdték meg a londoni Piccadilly Színházban, 2012. december 11-én tartották a Sajtóestet, és a csoport legnagyobb slágereit tartalmazza. dalok, köztük a "Wannabe", "Spice Up Your Life" és a névadó "Viva Forever". A műsor több mint 2 000 000 fontot generált a jegyek eladása előtt.
Viva Forever! A kritikusok áttekintették, és a 2012-es legrosszabb értékeléseket kapták. 2013. május 2-án jelentették be, hogy a bemutatót 2013. június 29-én, mindössze hét hónap elteltével, „legalább 5 millió font veszteséggel” kell bezárni.

A musical alapja a Viva nevű zenekar tagja, aki lakóhajón él. A történet akkor kezdődik, amikor együttese átjut egy tévéműsor meghallgatási szakaszába. A zenekar több körön átesik a meghallgatásokon, de az utolsó fordulóban Viva átmegy, társai nélkül. Amint Viva követi álmait, Viva Forever! bemutatja az egyik napról a másikra tartó hírességek világába tett utazását és annak hatását az anyjára és a barátokra, akiket örökre gondolt volna.

Háttér - 2010-ben Judy Craymer összefogott Geri Halliwell, Simon Fuller (a Spice Girls egykori menedzsere) és az Universal Music társaságában, hogy elkezdhessék a Viva Forever! Című musical kifejlesztését a Spice Girls dalai alapján. Bár maguk a Spice Girls nem voltak jelen a show-ban, befolyásolniuk kellett a show szereplőinek és produkciójának döntéseit egy olyan történetben, amely ugyan a zenéjüket használja, de nincs összefüggésben személyes történetükkel. Ez a megközelítés hasonló az ABBA zenéjéhez a Mamma Mia! Című műsorban, amelyet Craymer készített és segített átfordulni globális jelenséggé.
2012. június 26-án a műsor elindításának előmozdítása érdekében mind az öt korábbi Spice Girl sajtótájékoztatón vett részt Londonban a St. Pancras Renaissance London Hotelben, ahol a csoport az áttörő slágerükhöz készült videoklipet forgatta. Wannabe, "tizenhat évvel korábban, a mai napig.

West End (2012–2013) - 2012. július 13-án jelentették be az első szereposztást Hannah John-Kamen Viva néven és Sally Ann Triplett édesanyja Lauren néven, valamint a 2012. november 27-i előzeteseket követően a Viva Forever! 2012. december 11-én nyitották meg West Endben a Piccadilly Színházban, késedelmes kezdés után Victoria Beckham, az egyik eredeti csoporttag késői érkezése miatt. 2013. május 2-án jelentették be, hogy a show csak hét hónap múlva zárul be, "legalább 5 millió font veszteséggel". A gyenge jegyértékesítés miatt a műsor 2013. június 29-én zárult. A Piccadilly Színházban 2013. július 13-tól a Piszkos tánc című musical váltotta fel.
Judy Craymer producer az Evening Standard-nak elmondta: "A csodálatos közönség, az ovációk és a pozitív közösségi média ellenére nagyon nehéznek bizonyult a visszavágás, amikor ilyen negatívumokat vetettek fel, különösen ezekben a nagyon nehéz gazdasági időkben."

Zenei számok - A műsor első megnyitásakor 23 zenei számot tartalmazott, amelyek a Spice Girls legnagyobb slágereit tartalmazzák, köztük a "Mama" és a "Goodbye" keverékét, valamint két szólódalt a csoport szóló erőfeszítéseiből: "I Turn to You "Melanie Chisholm és" Look at Me" Geri Halliwell.

Act 1

PROLOGUE/WANNABE
SOMETHING KINDA FUNNY

LET LOVE LEAD THE WAY
RIGHT BACK AT YA
DENYING
THE LADY IS A VAMP

TOO MUCH
LOOK AT ME
SATURDAY NIGHT DIVAS

STOP
DO IT
SAY YOU'LL BE THERE
GOODBYE/MAMA/HEADLINES (FRIENDSHIP NEVER ENDS)

Act 2

ENTRACTE (Who Do You Think You Are/Spice Up Your Life/Right Back at Ya/Say You'll be There)
MOVE OVER/TELL ME WHY
TIME GOES BY

WHO DO YOU THINK YOU ARE
SPICE UP YOUR LIFE
VIVA FOREVER
2 BECOME 1
I TURN TO YOU
HEADLINES (FRIENDSHIP NEVER ENDS)
 - Reprise
SATURDAY NIGHT DIVAS
WANNABE
 - Reprise

Encore

STOP - Reprise
SPICE UP YOUR LIFE - Reprise
PLAYOUT 
(Who Do You Think You Are)