Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


1997: SpiceWorld - Film

Rendező Bob Spiers
Producer Uri Fruchtmann - Thompson Barnaby
Forgatókönyv Kim Fuller
Hossz 38:37
Szereplők Spice Girls - Richard E. Grant - Alan Cumming - George Wendt - Claire Rushbrook - Mark McKinney - Roger Moore
Zene Paul Hardcastle
Játékidő 93 perc
Megjelenés 1997. December 15.
Bevétel $ 29,342,592

Egy 1997-es brit zenés vígjáték, amelyet Bob Spiers rendezett és Kim Fuller írt. A film főszereplői a Spice Girls tagjai. A film - hasonlóan a Beatles-féle Egy nehéz nap éjszakája (1964) - olyan kitalált eseménysorozatot ábrázol, amely a londoni Royal Albert Hall nagykoncertjéig vezet, álomszekvenciákkal és visszaemlékezésekkel, valamint szürreális pillanatokkal tarkítva. és humoros félreértések.
Ez a második játékfilm a Spiers rendezésében, a That Darn Cat (1997) nyomán. A filmben Richard E. Grant, Claire Rushbrook, Naoko Mori, Meat Loaf, Barry Humphries és Alan Cumming alakítják a mellékszerepeket. A forgatás a nyolc forgatási hétből hatban Londonban zajlott, és a Twickenham Stúdióban is, valamint több mint 40 híres brit tereptárgyon. A lövöldözés több tizennégy órás lövöldözéssel és a média állandó, erős jelenlétével járt a Spice Girls akkori nagy népszerűsége miatt.
A film bemutatója az Egyesült Királyságban 1997. december 15-én volt, a brit Boxing Day (december 26.) ünnepi széles színházi bemutatója előtt. Észak-Amerikában 1998. január 23-án adta ki a Columbia Pictures. Az Egyesült Államokban a Spice World kasszasikert aratott és megdöntötte a Super Bowl hétvége hétvégi debütálásának rekordját, 10 527 222 dolláros jegyárusítással. A film több mint 100 millió dollárt keresett a pénztárakban világszerte. Annak ellenére, hogy kasszasiker volt, a film elsősorban negatív kritikákat kapott.
A Spice World 2017-es 20. évfordulójának megünneplésére az Egyesült Királyság egész területén korlátozott kiadást kapott az Odeon moziban. A Spice World egy zenei csoport minden idők legjobban keresett filmje.

A film azzal kezdődik, hogy a Spice Girls előadja "Too Much" című dalát a Top of the Pops-on, de elégedetlenek a hírnév és a szerencse terheivel. Közben a baljós újságtulajdonos, Kevin McMaxford megpróbálja tönkretenni a lányok hírnevét újságjainak minősítése miatt. McMaxford Damien fotóst küldi, hogy készítsen képeket és magnókat a lányokról. Kevésbé fenyegető, de annál idegesítőbb Piers Cuthbertson-Smyth, aki kamerával együtt lecsap a lányokra, remélve, hogy következő projektjeiként felhasználják őket. Ugyanakkor a lányok menedzsere, Clifford két túlságosan lelkes hollywoodi írót, Martin Barnfieldet és Graydont vívja ki, akik könyörtelenül abszurd cselekményötleteket vetnek fel a lányok játékfilmjéhez.
Ennek közepette a lányoknak három nap alatt fel kell készülniük a Royal Albert Hallban megrendezett élő koncertjükre, ami karrierjük legnagyobb teljesítménye. Ennek lényege, hogy a folyamatos próbák, utazások, reklámozás és egyéb hírességek terhe személyes hatással van a lányokra, megakadályozva, hogy sok időt töltsenek terhes legjobb barátjukkal, Nicolával, akinek hamarosan szülnie kell. A lányok az egész elfoglaltság alatt megpróbálják Cliffordtól szabadidőt kérni, hogy Nicolával tölthessék és pihenhessenek, de Clifford nem hajlandó beszélni a lányok lemezkiadójának vezetőjével, a rejtélyes és különc "Chief" -vel. A stressz és a túlterhelés összetettsége, amely a lányok Clifforddal folytatott hatalmas vitájába torkollik. A lányok hirtelen kiviharzanak az Albert Hall-i koncertjük előtt.
A lányok külön gondolnak vissza szerény kezdetükre és a csúcsra vívott küzdelmükre. Véletlenül egyesülnek az elhagyott kávézó előtt, ahol serdülőkorukban gyakoroltak, megbékélnek, és úgy döntenek, hogy Nicolát táncra viszik. Nicola összehúzódásai azonban a szórakozóhelyen kezdődnek, és a lányok buszával kórházba szállítják őket, egészséges kislánynak adva életet. Amikor Emma észreveszi, hogy a kézbesítő "orvosnak" van fényképezőgépe, a lányok rájönnek, hogy ő Damien, aki forró üldözéssel szalad el a lányokkal, és csak akkor ütötte meg a fejét, miután véletlenül ütközött egy üres hordágyon. Amikor Damien meglátja a lányokat, akik fölötte állnak, elmondja nekik, hogy láttatták vele a tévedését, és McMaxford után megy, akit később egy "jakuzzibotrányban" kirúgtak. Miután észrevette, hogy a lányok buszvezetője, Dennis eltűnt, Victoria úgy dönt, hogy kormányt ül. Verseny lesz az idővel, mivel Victoria meggondolatlanul halad keresztül Londonon. Míg a Tower Bridge-hez közeledik, a hidat elkezdik felemelni, hogy hajót engedjen át a Temze folyón. Victoria felhajt a hídon és a résen. A busz biztonságosan leszáll a másik oldalon, de amikor Emma csapdaajtót nyit a padlón, felfedez egy bombát, és a lányok sikoltoznak, mire Emma ismét becsapja a csapóajtót.
A lányok végül az Albert Hallba érkeznek előadásukra, és felfutnak a lépcsőn. A lányoknak azonban még egy akadályt kell leküzdeniük: egy londoni rendőr "veszélyes vezetéssel, bűncselekményekkel, engedély nélküli buszos repüléssel és a galambok megijesztésével vádolja a lányokat. Emma előrelövi, és elmagyarázza a rendőrnek, hogy ő és a többi lány elkéstek az Albert Hall-i fellépésükről. Emma rámosolyog a rendőrre, ő pedig elengedi a lányokat teljesítményükért. A film akkor ér véget, amikor a lányok előadják "Spice Up Your Life" című dalukat, hogy megnyitják Albert Hall koncertjüket, amelyet Nagy-Britanniában és a világ minden táján a televízió élőben közvetít. A mellékszereplők később a lányok filmjéről beszélnek a záró kredit alatt. Mel C betöri a negyedik falat, és elmondja a többi lánynak, hogy a távozó közönség figyeli őket. A lányok beszélgetnek a közönséggel, kommentálják "a hátsó sorban ülő kettőt" és az ember ruháját, és megbeszélik filmjüket, néhány perccel azelőtt, hogy felrobban a buszukban lévő bomba.

Folytatás - 2010-ben Emma Bunton elárulta, hogy a Spice World 1997-es megjelenése után tervezik a folytatást, és kijelentették: "Szerettünk volna még egy filmet csinálni, de a Spice World után volt egy album, majd egy turné és aztán Geri elment, így nem történt meg. " A sajtónak azt is elmondta, hogy egy Spice Girl színpadi show-t fejlesztenek Judy Craymer producer és a Mamma Mia! Mögött álló csapat. Viva Forever! 2012 decemberétől 2013 júniusáig a West Enden futott, és kritikus és kereskedelmi kudarcot vallott.
Simon Fuller, a Spice Girls újraegyesítő turné bejelentését követően 2019 januárjában felszólalva megerősítette a Spice World animációs folytatásának tervét. 2019. június 13-án arról számoltak be, hogy a Paramount Animation elnöke, Mireille Soria zöld utat kapott a projekt, az együttes mind az öt tagja visszatért. A projektet Simon Fuller készíti, Karen McCullah és Kiki Smith írják a forgatókönyvet, és a korábbi és az eredeti dalokat egyaránt bemutatja. A filmben a zenekar szuperhősöként szerepel majd. Rendezőt még nem jelentettek be.

01: TOO MUCH (Opening sequence)
02: DO IT
03: SAY YOU'LL BE THERE (Unplugged Concert Version)
04: MAMA
05: DENYING
06: SATURDAY NIGHT DIVAS
07: STOP
08: 2 BECOME 1
09: I'M THE LEADER OF THE GANG (I AM)
10: NEVER GIVE UP ON THE GOOD TIMES
11: SOUND OFF
12: MY BOY LOLLIPOP (Millie Small)
13: VIVA FOREVER
14: WANNABE (Demo Version)
15: WHO DO YOU THINK YOU ARE (Morales Club Mix Edit)
16: SPICE UP YOUR LIFE (Live @ Albert Hall)
17: THE LADY IS A VAMP (Closing titles)

 

Cikkek

Dalszövegek

2021.09.18