Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


GOODBYE

Megjelenés: 1998. December 14.
UK Helyezés: 01
UK Eladás: $ 954,900

Spice Girls brit lánycsoport által felvett dal. A stáb Richard Stannard és Matt Rowe írta , míg az utóbbi kettő készítette. A dal lett a lányok első dala Geri Halliwell éneke nélkül. A Virgin Records 1998. december 14 -én adta ki, majd a Forever harmadik stúdióalbumán (2000) szerepelt. „Viszlát” egy pop ballada , hogy szövegileg áll a csoport búcsúja egy barát, kifejezetten Halliwell. A dalszöveget a média és a rajongók is a csoport végeként látták, bár a lányok elvetették az ötletet.
A "Goodbye" pozitív kritikákat kapott a zene kommentelőitől , akik szerint ez a csoport egyik legjobb kislemeze. A dal kereskedelmi sikert aratott, és az Egyesült Királyság Singles Chart listájának első helyén végzett, és ezzel a Spice Girls lett az első felvonás, amelynek három egymást követő karácsonyi kislemeze volt az 1965-ös The Beatles óta . Világszerte kereskedelmi szempontból is sikeres volt, elérte az első helyeket Kanadában, Új -Zélandon, Írországban és Olaszországban, és a legjobb öt közé került az Ausztrália, Dánia, Finnország, Svédország és Tajvan listáin. Ezenkívül a "Goodbye" a 11. helyen végzett az amerikai Billboard Hot 100 -on.
A kísérő videoklip a „Goodbye” forgatták Mentmore Towers és szerepelt a csoport énekelni a dalt egy vár, köztük Melanie Brown és Victoria Beckham , akik mindketten idején terhesek voltak. A "Goodbye" népszerűsítése érdekében a Spice Girls számos televíziós műsorban adta elő a dalt, például a Royal Variety Performance és a Top of the Pops című műsorban.

Háttér - 1998. május 31 -én Geri Halliwell tag bejelentette távozását a Spice Girls -ből . Ügyvédjén keresztül kijelentette: "Sajnos szeretném megerősíteni, hogy elhagytam a Spice Girls -t. Ez a köztünk lévő különbségek miatt van. Biztos vagyok benne, hogy a csoport továbbra is sikeres lesz, és minden jót kívánok nekik." Halliwell azt állította, hogy kimerültségben szenved, és szünetet akar tartani. A csoportból való távozása híreket közölt szerte a világon, és az év egyik legnagyobb szórakoztató hírévé vált. A fennmaradó négy tag határozott volt abban, hogy a csoport folytatni fogja.
1998 júliusában, a Spiceworld turné amerikai szakaszában a csoport úgy döntött, hogy átdolgozza a "Goodbye" -t, amelyet akkor írtak, amikor Halliwell még a csoport tagja volt. Ehhez Richard Stannard és Matt Rowe dalszerzők és zenei producerek a Tennessee állambeli Nashville -be repültek , hogy találkozzanak a csoporttal. A felvételeket a Channel 4 Spice Girls In America: A Tour Story című dokumentumfilmjében mutatták be. A következő szeptemberi interjúban Mel B tagadta, hogy a dal a csoport felbomlását jelentette, mondván: "Ez volt az első alkalom, hogy sírtam, amikor meghallgattam egyik dalunkat, először sírtam. Teljes zenekar van ott, és egyszerűen fantasztikusan hangzik. [A dal] nyilvánvalóan arról szól, ami az év folyamán történt , Geri távozik, majd erős lesz.  A dal neve „Goodbye”, de nem búcsú-viszlát, mert a refrén valójában „viszlát barátom, ez nem a vég”. azt hiszi, hogy szakítunk, nem. Tehát helyes."
A Spice Girls 1999 -es önéletrajzi könyvében, a Forever Spice , a csoport tagja, Melanie C azt mondta: "A"Goodbye" eredetileg egy kapcsolat végéről szólt, de most Geriről szól, és ez nagyon szomorú". Stannard kifejtette, hogy: "Arról volt szó, hogy továbblépünk és elbúcsúzunk a régi Spice Girls -től. Nem Goodbye Geritől, nem igazán szó szerint. A dal nagy részét akkor írták, amikor Amerikában turnéztak. Nashville -ben írta, úgyhogy azt hiszem, szentimentális érzése van, mert mindenki valamiféle honvágya volt és elcseszett. " Halliwell később kijelentette, hogy „nagyon hízelgőnek találta, hogy nekem szentelték”.

Kritika - A "Goodbye" zenekritikusok pozitív fogadtatásban részesültek . Quentin Harrison az Albumism -ből úgy jellemezte, hogy "megható ódák a kezdetekhez és befejezésekhez Horner ihlette. 1998 -as zárásakor ennek a kislemeznek a győzelme az Egyesült Királyságban és külföldön bizonyíték volt arra, hogy a Spice Girls erejét nem csökkentette Horner kijárat." Stephen Thomas Erlewine, az AllMusic munkatársa megjegyezte, hogy a dal "valójában nagyon jó finálé, míg a többi felejthetők. Fraser McAlpine a BBC America -tól azt mondta, hogy "ezt a dalt Geri távozása után írták, és véletlenül ez az utolsó tisztességes dolog, amit valaha is csináltak csoportként".A BBC Music szerint "a szívszorító Geri" Goodbye "utáni utolsó igazán jó kislemez adta a lányoknak".
Chuck Taylor a Billboard- tól a dal dallamát "abszolút gyönyörűnek, sőt, a csoport egyik legemlékezetesebbnek, jól kiegyensúlyozott harmóniának" nevezte. Egy másik szerkesztő, Jason Lipshutz a „Top 8 Spice Girls Songs” lista hetedik helyezésére sorolta, a dalok Hot 100 -as listáján nyújtott teljesítménye alapján, ugyanakkor kijelentette, hogy „a bánat fájdalmai azt a felismerést eredményezik, hogy a Spice Girls pop uralkodása gyakorlatilag véget ért, és a "Goodbye" keserédes sláger lesz. Nick Levine, a Digital Spy munkatársa a Greatest Hits című műsorának áttekintésekor azt mondta: "A legjobb az egészben, hogy" Goodbye ", a rendkívül elegáns ballada, amely a Halliwell utáni karácsonyi első számú lett".A Dotmusic honlapja megjegyezte, hogy a "feelgood" kórus "elég erős ahhoz, hogy ezt az egyébként figyelemre méltó dalt a hétköznapiság fölé emeljék ".
Alexis Petridis , a The Guardian újságírója a "Goodbye" -et a 16. helyre sorolta a "Mind 43 Spice Girls dal rangsorolva" listáján, kijelentve, hogy "a visszatérő kislemez Goodbye -nak nevezése elég buta volt - ez azt sugallja, hogy már bedobta a törülközőt -, de elég tisztességes dal volt. " Az NME brit zenei magazin szerint a "Goodbye" minden korban remek dal volt. A Sputnikmusic egyik áttekintése szerint a dal "nagyon ízléses és érzelmileg elsöprő". Whitney Matheson ( USA Today) , miközben a Forever utolsó stúdióalbumát tekintette át, tűnődött: "ki a fene fejezi be albumát egy régi toplistával? Ez-mint Carnie, Wendy és Chyna ismételt említései-tudatalatti üzenet? A Spice Girls egyszerűen játszanak, vagy talán búcsút mondanak rajongóiknak? ". 

CD 1

01: GOODBYE [Radio Edit] - 4:20
02: CHRISTMAS WRAPPING - 4:14
03: GOODBYE [Orchestral Version] - 4:14

CD 2

01: GOODBYE [Single Version] - 4:47
02: SISTERS (ARE DOING IT FOR THEMSELVES) [Live] - 4:22
03: WE ARE FAMILY [Live] - 3:35

HOLLER

Megjelenés: 2000. Október 23.
UK Helyezés: 01
UK Eladás: $ 332,100

Spice Girls angol lánycsapat dala, amelyet a két stúdióalbum, a Forever (2000) című kislemez főszereplőjeként választottak ki . A dalt a Spice Girls, Rodney Jerkins , LaShawn Daniels és Fred Jerkins III írta , Jerkins is producere volt. A kislemez kettős A-oldalú kislemezként jelent meg a " Let Love Lead the Way " mellett nemzetközi szinten, 2000. október 23-án, kivéve az Egyesült Államokat és Kanadát.
A "Holler" érettebb R&B dalnak tekinthető, szövege a szexuális élvezetről szól . A kritikusok kedvező véleményeket adtak a "Holler" -nek; bár egyesek azt gondolták, hogy túlságosan különbözik korábbi hangjaiktól. A legtöbben azonban dicsérték funky groove -ját, és "kellemes meglepetésnek" nevezték, és az album egyik legjobb számának választották. A kislemez az Egyesült Királyság Singles Chartjának első helyén állt , miközben több mint 15 országban elérte a top 10 -et.

Háttér és kiadás - Miután 1998-ban megjelent a " Goodbye " első kislemezként, Geri Halliwell nélkül , a zenekar szünetet tartott, és csak 1999 közepén tért vissza egy hangstúdióba, amikor Rodney Jerkins feliratkozott, hogy keményebbé tegye az akkor készülő új albumukat hang. Jerkins azt mondta: „Körülbelül másfél hónapja kimentem vacsorázni pár Spice Girls -szel, és azt mondták, hogy szeretnék, ha dolgoznék az albumukon, szóval Január végén, február elején Londonba készül menni, hogy dolgozzon az albumon, úgyhogy jó lesz. Készen állok rá ", hozzátéve, hogy reméli, hogy" városi, táncos "hangulatot kölcsönöz a projektnek: "Ennek még mindig lesz vonzó hangulata, de az ütések kicsit nehezebbek lesznek".
A csoport tagja, Melanie Chisholm azt is megjegyezte, hogy "Ez egy kicsit érettebb, de nem érett album, de tudod, egy kicsit érettebb, mint az első kettő. Még mindig nagyon pipacs, meglehetősen R&B alapú ... sokat érzünk vokálisan erősebb most a világkörüli turné után, és négytagú ", hozzátéve, hogy a csoport" erősebb volt, miután egy ideig külön voltunk, és nagyon örülünk, hogy visszatértünk a stúdióba. Ez az erő megmutatkozik ezen új album, ami szerintem a legjobb számunkra. " 1999 decemberében a lányok a Spiceworld Tour karácsonyán néhány új számot adtak elő , köztük a dalt, amelyet akkoriban "Holler Holler" néven ismertek. 2000 augusztusában kiderült, hogy harmadik stúdióalbumuk vezető kislemeze a "Holler" és a " Let Love Lead the Way" kettős A-oldala lesz, a "Holler" pedig a zenekar hivatalos közvetítésén keresztül lesz elérhető honlapján szeptember 11 -én. A kislemez 2000. október 23 -án jelent meg az Egyesült Királyságban CD és kazetta kislemezként.

Kritika - A "Holler" általában kedvező kritikákat kapott a legtöbb zenekritikus részéről . Craig Seymour, az Entertainment Weekly munkatársa B-besorolást adott a számnak , és azt írta, hogy a lányok "úgy hangzanak, mintha tényleg nagyon szeretnének a Destiny's Child " lenni , mivel a dalt ugyanaz a producer készítette, aki a Destiny's Child-t készíti. Seymour is dicsérte "varázsait", dicsérte a "könnyű, mégis funky groove -ot, a túlzott brit akcentusukat (lehetővé téve számukra, hogy rímeljenek a harsogásra a követéssel ), és Jerkins ismerős pofonját, kinetikus ütemét". Azt is nevezte, hogy "a legmeggyőzőbb indokuk a táncra a" Mondd, hogy ott leszel "óta ".egyszerűen a Forever egyik legjobbjaként választotta ki a dalt. Dave Morales, a KHKS munkatársa azt írta, hogy "amikor meghallottam a dalt, meglepődtem, ez a dolog hazai futás !". Erik Bradley ( B96-Chicago) a "negyedik negyed egyik kellemes meglepetésének" nevezte, rámutatva, hogy "" Holler "visszahozza a Spice Girls-t!".
Cuby a Z100-New York-ból írta a dalt, amely "megragadja a pillanat hangját a Top 40 rádió számára. Ez az egyik dal megérdemli a helyet a programozók zsúfolt 4. negyedéves lejátszási listáin." Whitney Matheson ( USA Today) a Sister Sledge , a Destiny's Child és a Nu Shooz dalokhoz hasonlónak nevezte , és ezt írta: "míg a No Scrubs -y hangulat rövid ideig kísértést keltett, hogy egy piszkos szót kiabáljak, és csupaszítsam a köldökömet, hungarocell az olyan mondatok, mint a "Ne félj játszani a játékomat" inkább teletubbak, mint a T-Boz ." A Greatest Hits albumuk felülvizsgálata közben Nick Levine, a Digital Spyazt írta, hogy "Jerkins sima, dadogó R&B számai a Forever albumról (" Holler "," Let Love Lead The Way ") nem használják ki a lányok nagyon brit huncut érzését, de két szinten kiválóan működik."
A visszamenőleges vélemények negatívabbak voltak. Dom Passantino a Stylus Magazine-ból 3/10-re értékelte a kislemezt, mondván, hogy a dal a "személyes választás a zenei történelem legrosszabb produkciós munkájára", ol 'Darkchild a legegyedibb, korszakmeghatározó, kulturális forgatagát vette át a zenekarnak, és tette őket egy hasonmás Fanmail -era TLC „. Tom Ewing ( Freaky Trigger) azt mondta, hogy a dal "kompetens, módosított módon változik és keveredik, de [Jerkins nem] nem próbál megváltoztatni egyetlen játékot sem. Őszintén szólva, az énekesek sem. Az első kérdés minden Spice számára Lány társíró vagy producer kell, hogy alkalmazkodjon négy (vagy öt) nagyon különböző hang, és azt az érzést keltik, hogy ez egy csoport, nem csak nők, akik mikrofont adnak körbe. "Ismertette a bevezetőt, amelyben Jerkins megemlíti a nevét, a csoport nevét, a dal címét és a felvétel dátuma dátumként hangzik: "Mint a" Holler "-nek, hogy tovább szólhasson 2000 -ben ."

CD 1

01: HOLLER [Radio Edit] - 3:55
02: LET LOVE LEAD THE WAY [Radio Edit] - 4:15
03: HOLLER [MAW Remix] - 8:30
04: HOLLER [Video]

LET LOVE LEAD THE WAY

Megjelenés: 2000. Október 23.
UK Helyezés: 01
UK Eladás: $ 332,100

Spice Girls angol lánycsoport dala, amelyet a két stúdióalbum, a Forever (2000) című kislemez főszereplőjeként választottak ki . A kislemezt nemzetközi szinten adták ki dupla A-oldalú kislemezként a " Holler " címmel. A brit Singles Chart első helyén csúcsosodott ki , és a csoport kilencedik első számú kislemeze lett.

Kiadás - 2000 márciusában a BBC Radio bejelentette, hogy a harmadik albumuk első kislemeze a " Holler " lesz. Májusban azonban Melanie C elmondta a Heat magazinnak, hogy az album első kislemeze a "Let Love Lead the Way" című ballada lesz, és augusztusban jelenik meg. 2000 júliusában a lányok azt mondták, hogy az első kislemezt még nem választották ki, és még mindig vita tárgya, melyik lesz az első kislemez. Végül július végén Melanie C megerősítette a T4 -nekhogy új kislemezük a Let Let Love Lead the Way és a Holler kettős A-oldala lesz, mondván, hogy a "Let Love Love the Way" videóját egy héttel korábban forgatták. A Let Let Love the Way című műsor világpremierjét szeptember 14 -én vette át a Hitz FM maláj rádióállomás. A kislemez 2000. október 23 -án jelent meg az Egyesült Királyságban CD és kazetta kislemezként.

Kritika - A dal vegyes fogadtatást kapott a zenekritikusoktól. Helen Marquis, az Amazon.com webhelyről "azonnal felismerhető Spice ballada" -nak nevezte, míg a Sputnikmusic "gyönyörű balladát". A Bland Is Out There elnevezte "édes és szilárd balladának". David Browne, az Entertainment Weekly munkatársa kritizálta a számot, és azt írta, hogy azt "bármelyik városi rádió lánycsapat énekelheti". Whitney Matheson, az USA Today bírálta a dalszövegeket, és azt írta, hogy "hallottam fülbemászóbb csilingeléseket a női termékreklámokban, bár be kell vallanom, hogy le vagyok nyűgözve a mélyen ötletes harmadik személy szemszögéből".A Greatest Hits albumuk áttekintésekor Nick Levine, a Digital Spy azt írta, hogy "Jerkins sima, dadogó R&B számai a Forever albumról (" Holler "," Let Love Lead The Way ") nem használják ki a lányok brit érzetét. baj."

CD 2

01: LET LOVE LEAD THE WAY [Radio Edit] - 4:15
02: HOLLER [Radio Edit] - 3:55
03: HOLLER [MAW Tribal Vocal] - 7:10
04: LET LOVE LEAD THE WAY [Video]

TELL ME WHY

A brit lánycsoport, a Spice Girls dala, harmadik számként, a Forever (2000) harmadik stúdióalbumának második számaként jelenik meg . A dalt Victoria Beckham , Melanie Brown , Emma Bunton , Rodney Jerkins , LaShawn Daniels , Fred Jerkins III és Mischke Butler írta . Jerkins és Daniels készítették a dalt. 2000 decemberében promóciós kislemezként jelent meg. A Forever második kislemezeként tervezett kiadást 2001 -ben törölték.

Háttér - Miután a Spice Girls 1998-ban kiadta a " Goodbye " -t, mint első kislemezt Geri Halliwell nélkül , a csoport szünetet tartott, és 1999 közepén visszatért egy hangstúdióba, amikor Rodney Jerkins feliratkozott, hogy átadja majd új albumát. keményebb hang. Jerkins azt mondta: „Körülbelül másfél hónapja kimentem vacsorázni pár Spice Girls -szel, és azt mondták, hogy szeretnék, ha dolgoznék az albumukon, szóval Január végén, február elején Londonba készül menni, hogy dolgozzon az albumon, tehát menőnek kell lennie. Készen állok rá ", hozzátéve, hogy reméli, hogy" városi, táncos "hangulatot kölcsönöz a projektnek: "Még mindig lesz fellebbezése,

Kiadás - A "Tell Me Why" 2000 decemberében jelent meg a Spice Girls harmadik stúdióalbumának promóciós kislemezeként kiválasztott három dal egyikeként, az "If You Wanna Have Some Fun" és a "Weekend Love" mellett. 2001 januárjában a Virgin Records számos remixet rendelt a dalhoz, többek között a Thunderpuss és Jonathan Peters remixeit . A Forever javasolt második kislemezének remixeit nem adták ki kereskedelmi forgalomban a szülőalbum "csalódást okozó" eladásai miatt. Miközben a dal tervezett egyetlen kiadását leselejtezték.
A "Tell Me Why" (Jonathan Peters szerkesztése) később kereskedelmi forgalomba kerül, mint bónusz szám 2007 novemberében, a csoport Greatest Hits albumának deluxe kiadásában. A dalt a Viva Forever 2012–2013 -as jukebox musicalben adták elő ! , amely a Spice Girls dalaira épül.

Összetétel  - A "Tell Me Why" -ot Victoria Beckham , Melanie Brown és Emma Bunton csoport tagjai írták , Rodney Jerkins , LaShawn Daniels , Fred Jerkins III és Mischke Butler mellett, míg a produkciót Jerkins és Daniels kezelte. A dal egyike a három Spice Girls albumnak, amelyeknek Melanie C nem kapott írásbeli jóváírást. Alexis Petridis, a The Guardian szerint "az R&B ritka, gyors ütemű szeletelése, fecsegő elektronikával tarkítva". 2019 márciusában Bunton kijelentette, hogy a dal Geri Halliwellről szólhozzátéve: "dalokat írtunk, nagyon őszinték és nyitottak voltunk".

Kritika - James Hunter a Rolling Stone -ból "selymes, tüskés táncolhatóság" számnak nevezte a dalt. Anne T. Donahue, a Vulture bírálta a dalt, és úgy jellemezte, hogy a Spice Girls kísérlete arra, hogy "árnyékot" hajtson Geri Halliwellnek, aki akkoriban volt csoporttag volt. JD Considine, The Baltimore Sun úgy jellemezte a pályát, hogy "viszkető, billentyűzet által vezérelt impulzus". [Dorian S. Ham, a The Lantern ( The Lantern) úgy nevezte a dalt, mint "helyes dallam a szaggatott gitár vezérelt ütemével", és úgy írta le, mint egy vidám Mariah Carey dal "meglehetősen szórakoztató utánzatát".

IF YOU WANNA HAVE SOME FUN

Ez volt Forever második brit kislemeze. Harmadik lett a világ többi részén. A kislemez Európa-szerte, az Egyesült Királyságban, Ausztráliában és Kanadában található klubokra szivárog. Sikeres volt a Fülöp-szigeteken, ahol a csúcspontja a 20. szám volt. Promóciós kislemezként adták ki. A dal a régimódi popot mutatta be, nem pedig az R&B-t, mint a Forever album többi része.
Az album visszavonása miatt a kislemez soha nem jelentették meg hivatalosan. A dal azonban az MTV-hez került, a Virgin által készített promóciós videóval, amelyben különböző videoklip-összeállításokat mutatott karrierje során. Geri Halliwell nem volt látható, a promóciós videóban két klip található, amelyben megjelent. Eredetileg még decemberben tervezték megjelentetni.

WEEKEND LOVE

Ez volt a Spice Girls album Forever Ázsia második kislemeze. Mivel azonban a Virgin UK kiadó és a Melanie B, Emma Bunton, Victoria Beckham és Melanie C úgy döntött, hogy törli az album összes promóciós tervét, a Virgin Asia kiadó kiadta a "Weekend Love" promóciós kislemezként. A dal ezenkívül az utolsó kislemez volt a "Forever" szerte Európában, Ausztráliában, Kanadában, az Egyesült Királyságban és Amerikában. A kislemez visszavonása miatt a létrehozott promóciós kislemezeket a Virgin Records / EMI eltávolította. Néhány promóciós kislemez azonban kiszivárgott.
Melanie B egy interjúban megemlítette, hogy érdekli a "Weekend Love" remixének újbóli felvétele. Azt mondta, hogy arra gondolt, hogy felhívja a barátait, Lil 'Kim-et, Trinát vagy Foxy Brownot, hogy megtudja, érdekli-e őket a lányokkal való remix létrehozása. Ez a terv azonban visszavonás miatt kudarcot vallott. A remix egy teljesen új dal lett volna, és a "Forever" ötödik kislemezének adták ki.

OXYGEN

Ez lett volna a hatodik kislemez a harmadik albumról, Forever. A dalt még 1999. augusztusban vették fel a 'If You Wanna Have Some Fun'-nal. A dalt végül törölték de néhány országban megjelent promóként. Ez az egyik legszebb ballada a Spice Girls-nek. Internetre került egyik remix változata.