Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2005: L.A. State of Mind

Megjelenés 2005. Június 27.
Felvételek 2004
Műfaj Pop, acoustic
Hossz 42:47
Kiadó Amber Café Records
Producerek Laurie Jay, Kevin Malpass
<<<<< Hot (2000)
Kislemezek
01: Today
Megjelenés: 2005. Június 13.

Az angol énekes és dalszerző, Mel B második stúdióalbuma, teljes nevén, Melanie Brown néven jóváírva. Az album egyetlen kiadása a "Today" volt, melyhez Brown kéthetes promóciós turnét teljesített az Egyesült Királyságban. A kislemez negyvenegynél lépett be és elérte a csúcsot.

Háttér - Miután a Virgin Records-ot 2001-ben elhagyta, Brown nem érdekelte újra a zenét. Ez idő alatt Brown a televíziózás és a színészi játék elkötelezettje volt - a Burn It című dráma sorozat első évadának főszereplésével, a This Is My Moment című tévéműsor bemutatásával, az LD 50 Lethal Dose, The Seat Filler, Telling Lies és a Voodoo Princess című dokumentumfilm felvételével 2004-ben a Rent című musical színpadán debütált Mimi Marquez szerepeként, és ez ösztönözte a zene visszatérésére. Augusztusban Brown elárulta, hogy második albumát rögzíti, de nem írta alá kiadóval. Ideiglenesen létrehozta saját kiadóját, az Amber Café-t, csak azért, hogy kiadja az albumot.
Az album felvétele közben Brown kijelentette, hogy nem akar hip-hop hangokat, hanem az akusztikus zenére koncentrált. Brown bejelentette, hogy a Grammy-győztes Darkchild készít majd néhány dalt, de nem volt hajlandó láthatóságot biztosítani barátainak, Kevin Malpass és Laurie Jay független producereknek. Brown elmondta, hogy az L.A. State of Mine egy személyes album, introspektív témákkal, zongoradallamokra és akusztikus gitárhangokra épülve. Elárulta, hogy a dalokat a konyhájában rögzítette, csak a mikrofont és néhány berendezést használva néhány baráti beszélgetéshez. Néhány dalt az Egyesült Államok különböző bemutatóiban adott elő, mielőtt kiadta az albumot, hogy tesztelje a nyilvánosság reakcióját.

Kiadás - Az L.A. State of Mind-ot 2005. június 27-én adta ki az Amber Café az Egyesült Királyságban. Két formátumban jelent meg: normál CD-ként és korlátozott példányban 30 perces DVD-ként Mark McConnell filmezte és rendezte mélyreható dokumentumfilmet, amely részletesen bemutatja Brown életét Los Angelesben. Brown néhány hónappal ezelőtt az Egyesült Államokba költözött, és a dokumentumfilm bemutatja meghitt pillanataikat az új országban, valamint személyes és szakmai kérdéseit. Tíz évvel később, 2015. december 11-én az albumot csak a Right Recordings adta ki Egyesült Államokban és Japánban, korlátozott fizikai kiadással. 2016. január 8-án az Universal Music kiadta az L.A. State of Mind szabvány kiadását Kanadában.

Kritika - L.A. State of Mind általában negatív kritikákat kapott a zenekritikusok kiadása után. Jon O'Brien, az AllMusic munkatársa másfél csillagot adott neki, és megjegyezte, hogy az album az évtized egyik legrosszabbja volt, azt kommentálva, hogy Brown úgy hangzik, mintha fájna, és úgy tűnik, hogy verset mond el énekelés helyett. A produkcióról azt is elmondta: "a gyermeki dallamok és a kelt produkció teljes egészében reprezentálja az albumot magában foglaló amatőr természetet". A dalokat elemezve O'Brien megjegyezte, hogy az "Music of the Night (Perdido)" kudarcnak és késleltetett kísérletnek hangzik, mint Ricky Martin. A "Stay in Bed Days" olyan volt, mintha valaki Shania Twain-t énekelte karaoke-ban és a "Bad, Bad Girl" -ben, a "mind közül a legrosszabb" néven "fülzúgóan rossz szúrás volt a 80-as évek elektrójában, amely úgy hangzik, mintha egy gyermek Casio billentyűzetén rögzítették volna.
Caroline Sullivan, a The Guardian három csillagot adott neki, és megjegyezte, hogy a független és a mainstream albumon belüli elvárások alacsonyak voltak, de az LA State of Mind "nem az a rakás közömbösség halom, aminek lennie kellett volna", dicsérve Brown leheletét. Pozitív volt, és a "Sweet Pleasure" -et választotta, összehasonlította a dalt Madonna "Justify My Love" -jával és Sheryl Crow balladáival. De negatívan fogalmazott a "Stay in Bed Days" kapcsán, amelyet "az egyetlen szemétdarabként" írtak le, és Brown vonzó módon a lányait háttér énekbe énekelte:  "Do I need therapy? Have I lost it in LA?" Bárbara dos Anjos Lima, Abril szerint az album szégyenteljes és katasztrofális.

Kereskedelmi teljesítmény - Az album nem érte el az Egyesült Királyság albumlistájának első százas helyét, de a Official Charts Company adatai szerint az első héten 453-at ért el az eladások között, csupán 670 példányban.Második hetében az album 1581-re esett vissza. Összességében az album kevesebb, mint 1500 példányban kelt el.

Kislemezek - A "Today" volt az egyetlen kislemez az albumról, amely 2005. június 13-án jelent meg csak az Egyesült Királyságban. Két különböző formátumban jelent meg, az egyik a "Bad, Bad Girl" -et tartalmazta b-oldalként, a második pedig a klipet és a "Music of the Night (Perdido)" -ot b-oldalként. A dal debütált és a negyvenegyet érte el, az első héten körülbelül 1000 példányban kelt el. A klipet Mark McConnell rendezte, és a kaliforniai Los Angeles-ben forgatták. Egyes rajongói oldalak az "L.A. State of Mind" és a "Beautiful Girl" -et választották a rajongók kedvenc dalai közé, hogy a következő kislemezké váljanak, de Brown úgy döntött, hogy nem folytatja az album népszerűsítését.

Dallista

01: TODAY (Kevin Malpass) - 3:16
02: STAY IN BED DAYS (Melanie Brown - Kevin Malpass) - 4:05
03: BEAUTIFUL GIRL (Melanie Brown - Kevin Malpass) - 3:47
04: MUSIC OF THE NIGHT (PERDIDO) (Melanie Brown - Kevin Malpass) - 3:48
05: IF I HAD MY LIFE AGAIN (Melanie Brown - Kevin Malpass) - 4:41
06: IN TOO DEEP (Melanie Brown - Kevin Malpass) - 4:00
07: SWEET PLEASURE (Melanie Brown - Kevin Malpass) - 3:40
08: L.A. STATE OF MIND (Melanie Brown - Kevin Malpass) - 3:44
09: SAY SAY SAY (Melanie Brown - Kevin Malpass) - 3:54
10: BAD BAD GIRL (Melanie Brown - Kevin Malpass) - 3:25
11: HOLD ON (Melanie Brown - Kevin Malpass) - 3:51

DVD

12: L.A. STATE OF MIND: THE DOCUMENTARY - 28:17

 

Cikkek

Kislemezek

2021.05.17

 

Dalszövegek

2021.04.29