Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2005: L.A. State of Mind

Megjelenés: 2005. Június 27.
Felvételek: 2004
Műfaj: Pop, Acoustic, Electro
Hossz: 42:47
Kiadó: Amber Cafe Records
ProducerekKevin Malpass
MelanieB kronológia
Hot (2000) ×
Kislemezek az albumról
01: Today 2005. Június 13.

Az angol énekes és a dalszerző Melanie B második  stúdióalbuma. Az album egyetlen kislmeze "Today" volt, amelyre Melanie B kéthetes promóciós turnét végzett az Egyesült Királyságban. A kislemez, csupán negyvenkettő helyett ért el.

Háttér: Miután 2001-ben elhagyta a Virgin Recordsot, Melanie-t, nem akart a zenével foglalkozni. Azokban az időben, Melanie a televízió és a színészkedés elkötelezettje volt - a Burn It című drámsorozat első szezonjában szerepelt - bemutatta a This Is My Moment TV show-t, és felveszi az LD 50 Lethal Dose, a Seat Filler, a Telling Lies és a Voodoo Princess című dokumentumfilmet. 2004-ben debütált a színpadon a Rent moziban, Mimi Marquez szerepében, és ez ösztönözte a zenéhez való visszatérésben. 2004. Augusztusban Melanie bejelentette, hogy második albumát rögzíti, de nem írt alá egy kiadóval sem szerződést. Ideiglenesen létrehozta saját kiadóját, az Amber Café-t, azért, hogy kiadja az albumot. Nem akart R&B vagy a hip-hop hangokat, hanem az akusztikus zenére összpontosított. Melanie bejelentette, hogy a Grammy-díjas Darkchild néhány dalt készít, de elutasította, hogy inkább az egyik barátjával tudjon dolgozni, Kevin Malpass-sal. Melanie szerint az L.A. State of Mind egy személyes album, introspektív témákkal, zongora dallamokkal és akusztikus gitárhangokkal. Kiderült, hogy a dalait a konyhájában rögzítette, csak mikrofonnal és néhány berendezéssel néhány ülésen a barátokkal. Néhány dalt előadott az Egyesült Államok különféle kirakataiban, mielőtt kiadta az albumot, hogy kipróbálhassa a nyilvánosság reakcióját.

Fogadtatás: Az L.A. State of Mind általánosságban negatív véleményeket kapott a zenekritikusok kiadásakor. Jon O'Brien (az AllMusic) másfél csillagot adott neki, és megjegyezte, hogy az album az évtized egyik legrosszabb része volt, és megjegyezte, hogy Melanie úgy hangzik, mintha fájdalma lenne, és úgy tűnik, hogy verset szavalt az éneklés helyett. A produkcióval kapcsolatban azt is elmondta: "a gyermekes dallamok és a keltezett produkció teljesen reprezentatívak az albumot magában foglaló amatőr jellegű".  A dalokat elemezve O'Brien megjegyezte, hogy a "Night of Night" kudarcnak és késleltetett kísérletnek hangzik, mint Ricky Martin. A "Stay in Bed Days" olyan volt, mintha valaki Shania Twaint karaokeben énekelné és "Bad, Bad Girl", a legrosszabbnak nevezték, a "80-as évek elektromos fülének összetörő rossz szúrása volt, amely úgy hangzik, mintha egy gyermek Casio billentyűzetén rögzítették volna." Caroline Sullivan, a The Guardian három csillagot adott, és kommentálta, hogy az önálló és a mainstream albumon kívüli elvárások alacsonyak voltak, ám a LA State of Mind "nem olyan halvány közömbösség, aminek kellett volna lennie", dicsérve Melanie lélegzetelállító hangját. Pozitív volt, és az "Sweet Pleasure" -ért választotta, összehasonlította a dalt Madonna "Justify My Love" -jével és Sheryl Crow balladáival. De negatívan reagált a "Stay in Bed Day" -re, amelyet "az egyetlen szemétpályának" neveztek, és Melanie vonzóvá tette lányat a "Do I need therapy? Have I lost it in LA?" (Szükségem van terápiára? Elvesztettem Los Angeles-ben?") Bárbara dos Anjos Lima (Abril) szerint az album szégyenteljes és katasztrofális.

Dallista
01 Today Írók: Kevin Malpass
Producerek: Kevin Malpass
Hossz: 3:14
02 Stay in Bed Days Írók: MelanieB, Kevin Malpass
Producerek: Kevin Malpass
Hossz: 4:07
03 Beautiful Girl Írók: MelanieB, Kevin Malpass
Producerek: Kevin Malpass
Hossz: 3:48
04 Music in the Night (Perdido) Írók: MelanieB, Kevin Malpass
Producerek: Kevin Malpass
Hossz: 3:51
05 If I Had M Life Again Írók: MelanieB, Kevin Malpass
Producerek: Kevin Malpass
Hossz: 4:42
06 In too Deep Írók: MelanieB, Kevin Malpass
Producerek: Kevin Malpass
Hossz: 4:00
07 Sweet Pleausure Írók: MelanieB, Kevin Malpass
Producerek: Kevin Malpass
Hossz: 3:42
08 L.A. State of Mind Írók: MelanieB, Kevin Malpass
Producerek: Kevin Malpass
Hossz: 3:46
09 Say Say Say Írók: MelanieB, Kevin Malpass
Producerek: Kevin Malpass

Hossz: 3:56
10 Bad Bad Girl Írók: MelanieB, Kevin Malpass
Producerek: Kevin Malpass

Hossz: 3:29
11 Hold on Írók: MelanieB, Kevin Malpass
Producerek: Kevin Malpass
Hossz: 3:56

 

Cikkek

Dalszövegek

2018.02.03

 

Kislemez

2017.05.25