Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MelanieB

MELANIE JANINE BROWN [1975. Május 29.] ngol énekesnő, dalszerző, üzletasszony és televízió személyiség. 1994-ben csatlakozott a Spice Girls együttesbe. 1998-ban jelent meg az első kislemeze, I Want You Back majd 2000-ben jött a kevésbé sikeres Hot album amin három további kislemez jelent meg: Tell Me, Feels so Good és a Lullaby. Az album és a Spice Girls feloszlása után szinházba szerepelt majd 2005-ben megjelent, L.A. State of Mind amiről csak egy kislemez jelent meg. 2007 és 2008-ban újra Spice Girls tagja volt. 2008-től különböző műsorokban zsűri tag. 2013 év végén megjelent a For Once in My Life dala.

HOT ÉS SZÍNHÁZ (1998-2004)

A Spice Girls pihenése után Melanie B a Virgin Records nevű zenei kiadással folytatta a kiadót, amelyhez a Spice Girls tagjaként szerződött. Az "I Want You Back" az Egyesült Királyság Singles Chartjának 1. helyén szerepel, és világszerte sikert aratott. A dalt a Bolond Szerelem filmzenéjéhez vették fel. A kislemez 218.000 példányban kelt el, és az év 82. bestseller brit kislemeze lett. A zöld és fekete futurisztikus esztétikája miatt az "I Want You Back" videó kultuszossá válik, jelöli a szellemeket és az elmúlt három évtized egyik legszebb videoklipjének számít.
1999-ben, miközben lemezt készített, Brown olyan producerekkel dolgozott együtt, mint Sisqó, Teddy Riley, valamint Jimmy Jam és Terry Lewis, akikkel a Spice Girls harmadik albumán, a Forever-en is dolgozott. Akkori férje, Jimmy Gulzar javaslatára Brown Coleo 1986-os "Word Up" című slágerét ismertette következő önálló kiadványaként. A szám már az KicsiKÉM – Austin Powers 2. filmzenéjén jelent meg. A dal rosszul volt felsorolva, és az Egyesült Királyság Singles-listáján tizennégy helyezést ért el, így a 90-es évek legalacsonyabb listájával rendelkező Spice Girls-hez kapcsolódó kislemez. A televíziós munkára térve a Pure Naughty című műsort vezette, a BBC2 heti magazinműsorának, amely a fekete zenére összpontosított. Két alkalommal rendezte meg az MOBO-díjakat, 1998-ban Bill Bellamy-val, 1999-ben pedig a Wyclef Jean-val, és részt vett a BBC által finanszírozott Fish című rövid filmben. Számos tévéműsort vezetett, például az Ez az én pillanatom (tehetségkutató műsor) az ITV1 számára, és a Voodoo Princess című dokumentumfilmet forgatta a 4. csatornán. Olyan kisebb projektekben vett részt műsorvezetőként, mint a Top of the Pops, a Party in the Park a The Prince Trustért és az All Star Animal Awards. Önmaga szerepelt a yorkshire-i turisztikai bizottság hirdetéseiben egy sorozatban, amely más yorkshire-i születésű hírességek közreműködését tartalmazta, valamint a Boldog születésnapot Oscar Wilde című filmben.
Brown debütáló albuma, a Hot 2000 októberében jelent meg, egy hónappal a Spice Girls utolsó album, a Forever megjelenése előtt. A Forever megjelenését követően, amely sokkal kevésbé volt sikeres, mint előző két albumuk, a Spice Girls leállította a felvételt, és a tagok több időt kezdtek befektetni szóló karrierjükbe. A Hot főszereplője, a "Tell Me", az Egyesült Királyság toplistáján a 4. helyen debütált, mintegy 40 000 példányt adtak el az első megjelenési héten. Körülbelül 100 000 példányt adott el, ezzel a 158. "bestseller" lett 2000-ben. További kislemezek 2001 februárjában jelentek meg; A "Feels So Good", amely az 5. helyen tetőzött, ezt követte a "Lullaby", a lányának dedikált popszám. Ehhez egy Marokkóban forgatott videó is társult, amelyben Brown és Phoenix Chi szerepelt. A média bírálta Brownt, amiért gyermekét zenei videókban és egyetlen műalkotásokban használta, elkeseredett fűszerét címkézte, és arra utalt, hogy gyermekét marketing eszközként használja ki. A kislemez a 13. helyen ért el és elérte a csúcsot. Az album nem volt sikeres, és közepes kritikákat aratott. Az első héten kiábrándító 7419 példányt adtak el, és a gyenge 28-as listán a Virgin dobta Brown-t a címkéjükről.
2002-ben Brown kiadta önéletrajzát, a Catch a Fire-t, amely a hivatalos könyvlistán a 7. helyet érte el, és látta, hogy az Egyesült Királyságban turnézik, hogy könyv-aláírásokkal népszerűsítse. 2003-ban Brown első filmszerepe egy brit dráma, a Burn It formájában jelent meg. Az LD 50 Lethal Dose című horrorfilmben tűnt fel, amelyet 2005-ben közvetlenül DVD-n adtak ki. Hosszú show-műsorokban szerepelt a Vagina monológok szereplőinek részeként. A The Seat Filler című filmben volt, Will Smith társproducere és a Destiny Child sztárja, Kelly Rowland főszereplésével. 2004 áprilisában megkeresték Brownt, hogy vegyen részt a Rent című musicalben Hollandiában, Mimi Marquez néven.

L.A. STATE OF MIND ÉS DANCING WITH THE STARS (2005-2007)

Rent után Brown érdeklődött új dalok felvétele iránt. A Virgin-nel való 2001-es szakítása óta távol állt a zenétől, és nem érdekelte a visszatérés. Vezető szerepet töltött be a Telling Lies című thrillerben, és úgy döntött, hogy egy évvel később kiadja őket egy független kiadó, az Amber Café révén. Az album egyetlen kislemeze, a "Today", 2005 júniusában jelent meg az Egyesült Királyságban. A "Today" a kislemezlistán a 41. helyen állt, és az első héten körülbelül 1000 példányban kelt el. Az L.A. State of Mind című album 2005. június 27-én jelent meg két formátumban: normál CD-ként és limitált kiadásban, 30 perces DVD-dokumentumfilmmel, amely részletesen bemutatja Brown életét Los Angelesben. Széles körű áttekintésben az AllMusic kijelentette, hogy ez az album az évtized egyik legrosszabb popalbuma. Az album egy bónusz DVD-vel is megjelent, amely egy mélyreható dokumentumfilmet tartalmaz, amelyet Mark McConnell forgatott és rendezett. Brown azt mondta, hogy nem írt alá nagyobb kiadóval, mert az album nem kereskedelmi projekt volt. Azt is elzárkózott, hogy újból R&B vagy hip-hop stílusban készítsen felvételt, ehelyett a felnőtt témák és ritmusok használatára összpontosított, például az akusztikus zenében. Love Thy Neighbor című filmben való megjelenést követően.
2007 szeptemberében Brown csatlakozott az amerikai televíziós táncverseny ötödik évadjához, a Tánc a csillagokkal párjával, Maksim Chmerkovskiy-val. 2007. november 27-én második helyezést értek el a show-ban, Hélio Castronevestől és párjától, Julianne Hough-tól veszítve.

HARMADIK ALBUM, TELEVÍZIÓ ÉS EGYÉB PROJEKTEK (2008-2016)

2008. Júniusban azt nyilatkozta, hogy tíz számot felvett az új albumra. 2008. oktober/noverben az internetre került a Whose Is It ami az első kislemez lesz az albumról. 2009. elején jelent volna meg de azt mondta, hogy nincs még teljesen kész. Melanie B Milk & Cookies Missy Elliott-tal énekel.
2009 áprilisában Brown csatlakozott a színésznőhöz és az egykori Dancing with the Stars bajnokhoz, Kelly Monacóhoz, a Peepshow nevű Las Vegas-i revü eredeti sztárjaiként a Las Vegas Planet Hollywood Hotel és Kaszinóban. 2009. augusztus 17-én Brownt meghirdették vendéglátóként az ITV1 Loose Women című napi ebédidőben. 2009 szeptemberében egy héten át mutatkozott be a műsorokban. 2010 januárjában Brownt választották Marissa Jaret Winokur helyére az Oxygen súlycsökkentő Dance Your Ass Off című műsorának új műsorvezetőjeként. 2010 szeptemberében saját valóságshow-ját a stílushálózat sugározta Mel B: Ez egy ijesztő világ címmel. 2010 novemberében Észak-Amerikában és Európában megjelent a Get Fit with Mel B virtuális számítógépes játék. Brown hírességek mentora volt az X Faktor ausztrál változatának második évadjában, az élő show-műsorok 8. hetében, 2010-ben. Az eredménybemutató során egy duettet adott elő a fennmaradó öt felvonással, és eredetileg a Spice Girls „Stop” -ját énekelte. 2011 áprilisában bejelentették, hogy Brown az X Faktor ausztrál változatának harmadik sorozatának bírájaként Kyle Sandilands helyett Ronan Keating, Guy Sebastian és új bíró, Natalie Bassingthwaighte (aki Natalie Imbruglia helyére lépett) mellett áll. A show első sorozatában a Girls kategóriát kapta. 2012 februárjában Brown bejelentette Sonia Kruger helyettesítését a Dancing with the Stars ausztrál változatának társműsorvezetőjeként.
Március 31-én bejelentették, hogy Brown globális partnerséget írt alá az EMI Music Australia céggel harmadik stúdióalbuma kiadása érdekében, de később elállt a szerződéstől.
Brown visszatért az X Faktor negyedik sorozatába, és mentorálta a Fiúk kategóriát. Jason Owen fellépése bejutott a döntőbe, de a második helyen végzett, miután vereséget szenvedett Samantha Jade ellen, amelyet Guy Sebastian mentorált. 2012 júniusában megerősítést nyert, hogy Brown vendégbíró lesz az X Faktor brit változatának manchesteri meghallgatásain Louis Walsh, Gary Barlow és Tulisa Contostavlos mellett.
2013 márciusában megerősítették, hogy Brown Dawn French mellett meg fogja ítélni az ausztrál Got Talentet. Ugyanebben a hónapban megerősítették, hogy Brown nem tér vissza bíróként az X Faktor ötödik évadjára, az elkötelezettsége miatt az ausztrál Got Talent-nel. Brown helyére Dannii Minogue érkezett. 2013. április 9-én az ausztrál Associated Press arról számolt be, hogy Brown kiszállt a láncból, és megtiltotta az ausztrál Got Talent elbírálását, miután a Seven, az X Faktort sugárzó ausztrál tévéhálózat beperelte, hogy megakadályozza Brown megjelenését bármelyik rivális hálózatban. A bíró úgy döntött, hogy Brown 2014 januárjáig még szerződésben volt a Seven-szel, így megakadályozta, hogy ezen időpontig megjelenjen egy másik hálózat által sugárzott műsorban. A Nine Network április 29-én megerősítette azokat a pletykákat, miszerint Brown helyett az egykori Spice Girl-t, Geri Halliwellt vették fel.
Kis részt vállalt az ITV2 drámasorozat utolsó epizódjában egy hívó lány titkos naplója. 2013-ban visszatért a Karácsony tizenkét fája című Lifetime című film színészi életéhez. 2013 augusztusától szeptemberig a Stepping Out televíziós táncműsor bírája lett Wayne Sleep és Jason Gardiner koreográfusok mellett. Abban a hónapban Brown nyolc év alatt kiadta első kislemezét, a "For Once in My Life" -t a cím nélküli és kiadatlan harmadik stúdióalbumáról. A kislemez a Billboard Hot Dance Club Songs toplistáján a 2. helyen végzett.
2013. február 20-án az NBC bejelentette, hogy Brown az America's Got Talent bírája lesz a nyolcadik szezonjában Howie Mandel, Howard Stern, Heidi Klum új bíró és végül Simon Cowell mellett, aki 2016-ban Sternt váltotta. Brown váltotta Sharon Osbourne. A 8. és 13. évadot, valamint az America's Got Talent: A bajnokit a távozása előtt 2019 februárjában hirdették meg, és Gabrielle Union váltotta fel.
2014 végén megjelent az Év nagy kövér vetélkedőjén és a Coronation Street szereplőivel készített vázlaton a jótékonysági telethon Text Santa számára.
2014 elején Brown a The Voice Kids ausztrál változatának edzője lett Joel Madden és Delta Goodrem énekesek mellett. Júniusban megerősítették az X Faktor brit változatának tizenegyedik sorozatának negyedik bírájaként, Nicole Scherzinger helyett. Emma Bunton csatlakozott a mexikói Cancunba, az X Faktor bírók házának színpadára. 2014 decemberében bejelentették, hogy Brown betegség miatt elmulasztja az X Faktor döntőjét. Ugyanebben az évben Brown a Sydney rádió 2Day FM reggeli programjának vendégműsorvezetőjévé vált, Jules Lund, Merrick Watts és Sophie Monk mellett. Brown és házigazdái helyettesítették a legjobb házigazdákat, Kyle-ot és Jackie O-t, akik egy rivális állomásra költöztek.
2015. június 16-án megerősítették, hogy nem tér vissza az X Faktor tizenkettedik sorozatába, és Rita Ora váltotta. 2016 januárjában kezdte bemutatni az Lip Sync Battle UK-t, az Lip Sync Battle brit adaptációját az Channel 5-n, Green professzor mellett.

GEM TELEVÍZIÓS ÉS MOZISIKEREK (2016-2018)

2016-ban Brown vendég bírálta az X Faktort a londoni meghallgatáson, kiállt Scherzinger mellett, miközben más kötelezettségei is voltak. 2016-ban bejelentette, hogy a Spice Girls - Victoria Beckham és Melanie C kivételével - új anyagon és egy 20 éves jubileumi turnén dolgozik 2017-re. A "Song for Her" című dalt később kiszivárogtatták az internetre a zenekar tagjai. Az újraegyesülés terveit elvetették, amikor Geri Halliwell bejelentette, hogy második gyermekét várja.
Brown azt is megerősítette, hogy hároméves távollét után visszatért az X Factor Australia-hoz, helyettesítve a Minogue-ot. Mivel csak három kategóriát hirdettek meg, új kategóriát kapott, az Underdogs címet, ahol mindegyik kategóriájukból egy kiesett aktust választott, hogy új kategóriát alkosson. 2017-ben visszatért a Broadway-be, hogy a musicalben szerepeljen Chicago, mint Roxie Hart. Körülbelül ugyanebben az időben visszatért a Chocolate City: Vegas Strip című film színészi alakításába, Robert Ri'chard, Michael Jai White, Mekhi Phifer, Vivica A. Fox és Ginuwine filmben. Ugyanebben a hónapban a Hasselhoff meggyilkolása című vendégfilmben forgatott kamarát David Hasselhoff és Justin Bieber főszereplésével. 2017 végén Brown káprázatot kapott Aminé "Spice Girl" című videoklipjében.

ÁLARCOS ÉNEKESEK (2021-)

2021-ben szerepelt A maszkos énekes második sorozatában Seahorse néven, és a 11. helyen végzett.

Diszkógráfia

2000: Hot
2005: L.A. State of Mind

Könyvek

2002: Catch a Fire: The Autobiography
2018: Brutally Honest

Színház

2004: Rent (szerep - Mimi Marquez)
2016-17: Chicago (szerep - Roxanne "Roxie" Hart)

Videók

1998: I Want You Back
1999: Word Up (UK version)
1999: Word Up (US version)
2000: Tell Me
2001: Feels so Good
2001: Lullaby
2005: Today
2007: The One That Got Away - Johnta Austin's music video; Guest appearance
2010: 2012 (It Ain't the End) - Jay Sean's music video; Guest appearance
2013: Vacation - G.R.L.'s music video; Guest appearance
2013: For Once in My Life
2017: Spice Girl - Aminé's music video; Guest appearance

 

Menüpontok

2005: L.A. State of Mind

Cikkek: 2

2000: Hot

Cikkek: 2