Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


LOOK AT ME Geri Halliwell-nek ez volt az első olyan kislemeze ami Spice Girls nélkül jelentett meg, ez volt az első dal a bemutatkozott albumján Schizophonic. A listákon elérte a második helyett. Geri úgy döntött, hogy ezt a dalt fogja megjelentetni első kislemezként ami vissza fogja hozni őt a zenében. Ugyanazon a héten jelent meg a Boyzone-nak a "You Needed Me" dala ami megelőzte őt. Geri csalódott volt mert azt hitte, hogy eléri az első helyett és azt hitte, hogy vége a karrierjének. Teljes eladás 330.812 példány volt. Angliában aranyat kapott.A videót rendezte Vaughan.

Dalszöveg tartalma: "Look at Me" dalszövegek nagyrészt, különösképpen a versekben, rímszerû mondatokból állnak, amelyek kontrasztot idéznek elõ. De két sor megismétlődik mindkét versben; ezek a figyelmeztetés "Amit látsz, nem az, amit kapsz" ", és hivatkozás a" felületes elvárásokra ". A harmadik vers helyett szolgálatot teljesítő híd hangon és tartalomban kissé vallási: Néha a saját arcomat sem ismerem fel/A szemeimbe nézek, és szégyent találok/A kegyes hazugságaim egy történetet mondanak el/Látom mindezt, egyikért sem dicsőülök meg.
A refrén következik, és szinte szabad formájú ismétlése kiszorítja a kiválasztást. Az NME úgy érezte, hogy a szám megkísérel "önreflexiós felidézést, a tudatosan üres vászont, az ironikus chip Idoru létrehozását".

UK CD
01: Look at Me (Single Version)
02:
Look at Me (Mark!s Big Vocal Mix Surgery Edit)
03:
Look at Me (Terminalhead Remix)
04:
Look at Me (Enhanced Video)

MI CHICO LATINO Az angol énekesnő, Geri Halliwell második kislemeze, a debütáló albumáról, Schizophonic-ról. 1999. augusztus 16-án jelent meg. A dalt Halliwell, Andy Watkins és Paul Wilson írta. Ez egy latin pop dal, amelynek középpontjában az elveszett szerelmi téma áll. A dalt Halliwell írta annak érdekében, hogy tisztelegjék anyját, akinek spanyol háttérrel rendelkezik, ugyanakkor számos spanyol dalszöveget is tartalmaz.
A "Mi Chico Latino" vegyes értékelést kapott a kritikáktól, akik szerint ez hozzájárult az akkori latin pop jelenséghez, mások pedig Halliwell spanyol kiejtését kritizálták. A dal kereskedelmi siker volt az Egyesült Királyságban, és az UK Singles Chart első helyezettjeként debütált, a Halliwell első számú szóló kislemeze. A dal világszerte mérsékelt sikert is vonzott. A "Mi Chico Latino" kísérő zenei videóját Doug Nichol rendezte, és Szardíniaban forgatták. Ábrázolja az énekes fekete bikini viselését és félig meztelen férfi táncosokkal táncolni. Az single népszerűsítése érdekében Halliwell 1999-ben előadta a dalt a Top of the Pops, és Party a Parkban.

Háttér és fejlesztés: A "Mi Chico Latino" című dalt, Halliwell, Andy Watkins és Paul Wilson írta 1998 őszén. Geri szeretett volna egy olyan dalt készíteni, amellyel tisztelegjen a spanyol származású anyjának. A stúdióban eltöltött egy nap alatt dallamot hoztak létre, de nem szólt semmiről, aztán segítségért hívta anyját. Halliwell visszaemlékezett, amikor megkérdezte tőle: "Anyu, mit mondasz egy spanyol embernek, ha kedvelsz és romantikus vagy?" Az anyja azt mondta, hogy nem emlékszik rá. Ezért megkérte, hogy nézzen meg spanyol nyelvű románus könyvtárát, és elolvasta a címeket Halliwellnek. Végül kijelentette: "ó Dónde está el hombre con fuego en la sangre?" (angolul: Hol van az a férfi, akinek tűz van a vérében? "), és tetszett neki, ahogyan ez hangzott, és beillesztette a dal elejét.
Miután a "Look at Me" csúcspontot csak a második helyen érte el, lemezkiadója azt akarja, hogy jelentesen meg a Lift Me Up-ot,
az Absolute duó pedig a Bag it Up-ot, de Geri a Mi Chico Latino dalt jelentette meg, mint második kislemez, ami jó fogadást kapott.
Azt is gondolta, "Mindenekelőtt azt gondoltam, hogy jó lemez. Popos, fülbemászó és tökéletes a nyárra. Úgy gondolom, hogy közönségem fiatal tizenéves lányok és meleg fiúk. Mindkét csoport hajlamos a tiszta popzene kedvelésére, és azt hiszem, "Mi Chico Latino" az volt.  Nagyon különbözött a "Look at Me" stílusától. A másik dolog, amit a "Mi Chico Latino" értett, az volt, hogy a zene latin alapú, én írtam a dal 1998-ban, de mire 1999 nyarán eljutott a latin-alapú zene, a döntõlisták döntöttek. Ricky Martin nemrégiben volt egy számmal, és mások is úton voltak. Tehát ez egy furcsa példa a szinkronizmusra, amit készen áll arra, hogy elinduljon egy latin számmal, amelyet majdnem egy éve írtam ."

UK Maxi CD 1
01: Mi Chico Latino
02: G.A.Y.
03: Summertime
04: Mi Chico Latino (Enhanced Video)

UK Maxi CD 2
01: Mi Chico Latino
02: Mi Chico Latino (Junior Vasquez Main Pass Edit)
03: Mi Chico Latino (Charlie Rapino and Merv de Peyer 12' Versioon)
04: Mi Chico Latino (Claudio Coccoluto the Coco Club Mix)

LIFT ME UP Az angol énekesnő, Geri Halliwell harmadik kislemeze, a debütáló albumjáról, Schizophonic-ról. 1999. november 1-én jelent meg. A dalt Halliwell, Andy Watkins, Paul Wilson, és Tracy Ackerman írta. Ez az Egyesült Királyság Singles Chartjának első számában debütált,  33 000 példánnyal többet adtak el, mint az egykori Spice Girls beli tásrának Emma Bunton 'What I Am' című kislemezéből. A kislemez népszerűsítése érdekében Halliwell előadta a dalt a Top of the Pops-on, a Pepsi Chart-on, a Musica Si-n és a National Lottery-n.

UK Maxi CD 1
01: Lift Me Up
02: Lift Me Up (Metro Edit)
03: Lift Me Up (Almighty Edit)
04: Lift Me Up (K-Klass Phazerphunk Mix)

UK Maxi CD 2
01: Lift Me Up
02: Live and Let Die
03: Very Slowly

GOODNIGHT KISS Ebből csupán promóciós kislemez lett, amit 1999 végén jelent meg. A kislemez nagyon ritka, az album verzió szerepel rajta.

THESE BOOTS ARE MADE FOR WALKING/PERHAPS PERHAPS PERHAPS 2000. február elején promóciós kislemezként jelentek meg, egy hónapra rá mind két dal szerepet kapott a Bag it Up kislemezen mint B-dal.

BAG IT UP Az angol énekesnő, Geri Halliwell negyedik, és egyben az utolsó kislemeze, a debütáló albumjáról, Schizophonic-ról. 2000. március 13-án jelent meg. A dalt Halliwell, Andy Watkins, és Paul Wilson írta. Ez a harmadik kislemeze, ami első helyett ért el, az Egyesült Királyságban. A dal csupán egy hétig volt első helyen, mivel az egykori társa, Melanie C dala Never be the Same Again leváltotta. Eredetileg még 2000. augusztusában megjelent volna az ötödik kislemez, a Walkaway, amit végül törölve lett, mivel elkezdett dolgozni a második albumjával amit 2001-ben jelentett meg.

UK Maxi CD 1
01: Bag it Up
02: These Boots Are Made for Walking
03: Perhaps Perhaps Perhaps

UK Maxi CD 2
01: Bag it Up
02: Bag it Up (D-Bop's Chocolate Vocal Edit)
03: Bag it Up (Trouser Enthusiasts' Edit)
04: Bag it Up (Yomanda Edit)

WALKAWAY - Ebből lett volna az ötödik kislemez amit 2000. augusztusban jelent volna meg de Geri elkezdett dolgozni a második albumján így törölte a megjelenést. De francia országban promoként megjelent. A kislemezen egy röviditett verzió van rajta ami nagyon ritka mert sehol nem lehetettet hallani. Ezt a dalt a volt társainak írta amikor kilépett a Spice Girls-ből.