Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Geri

Teljes név: Geraldine Estelle Halliwell
Született: 1972. Augusztus 6. (49 éves)
Aktív évek: 1994-jelenleg
Kiadók: Virgin Records - EMI - Capitol - Innocent - Sony Music Australia - Eastwest

Angol énekes, dalszerző, szerző, színésznő és emberbarát. Az 1990-es években Ginger Spice-ként, a Spice Girls pop lánycsoport tagjaként került előtérbe. Világszerte több mint 90 millió lemezzel a csoport minden idők legkelendőbb női csoportjává vált. Az öt tag által rendszeresen kimondott "lányhatalom" kifejezés a legszorosabban Halliwellhez kapcsolódott. Az 1997-es Brit Awards-i Union Jack-ruhája szintén a lányok hatalmának maradandó szimbóluma lett. 1998-ban Halliwell elhagyta a Spice Girls-t, hogy szóló karriert folytasson, de később visszatért a csoportba, amikor 2007-ben újra találkoztak.
1999-ben Halliwell megkezdte szólókarrierjét, és kiadta debütáló stúdióalbumát, a Schizophonic-ot, amely három első kislemezt hozott létre, köztük a "Mi Chico Latino", a "Lift Me Up" és a "Bag It Up", míg a vezető kislemez, a "Look at me", a második helyen tetőzött. 2001-ben kiadta második stúdióalbumát, a Scream If You Wanna Go Faster; a vezető kislemezt, az „It's Raining Men” a Bridget Jones Napló című filmzenéjén is felhasználták, az Egyesült Királyság első helyén tetőzött, és karrierje legnagyobb slágerévé vált. Az ezt követő kislemezek, a „Scream If You Wanna Go Faster” és a „Calling” az Egyesült Királyságban elérték a nyolcadik, illetve a hetedik helyet. Halliwell 2005-ben jelentette meg harmadik stúdióalbumát, a Passion-t, amely az egész világon elért "Ride It" című slágert tartalmazta, amely Európa többi részén kereskedelmi szempontból sikeres volt. Ukrajnában az első, Oroszországban a második, az Egyesült Királyságban a negyedik, míg Belgiumban és Spanyolországban a harmadik helyet érte el.
Néhány év viszonylagos homály után, 2010 áprilisában Halliwell bejelentette, hogy új zenén kezdett dolgozni. 2012-ben vendégbíró volt az Egyesült Királyság X Faktorának kilencedik sorozatában, a következő évben pedig az ausztrál Got Talent hetedik sorozatának bírája. 2013 szeptemberében bejelentették, hogy Halliwell visszatér Ausztráliában a zeneiparba, nyolc év alatt kiadott első kislemezével, a "Half of Me" -nel. A kiadói iparban is megalapozta magát, két önéletrajzot adott ki, köztük a sikeres könyvet, If Only, és egy sor gyermekregényt, köztük Ugenia Lavender.

Korai élet - Geraldine Estelle Halliwell 1972. augusztus 6-án született a watfordi Watford-i Kórházban, Hertfordshire-ben, Ana María (szül. Hidalgo) és Laurence Francis Halliwell (1922–1993) lánya. Édesanyja spanyol, Huescától származik, míg apja svéd, angol és "kicsit francia" származású volt. Halliwell apai nagyapja svéd volt, bár a finn Korsnäs-ben született. Halliwell egy tanács birtokán nőtt fel North Watfordban. A Watfordi Lánygimnáziumban és a Camden Lányiskolában tanult. Zenei karrierje megkezdése előtt Halliwell szórakozóhelyi táncosként dolgozott Mallorcán, a Let's Make Deal török változatának műsorvezetőjeként és egy csillogásmodellként. 19 évesen lányként szerepelt a The Sun-ban. A hírnév növekedését követően Halliwell aktfotóit 1996-ban számos újságban, például a Playboy és a Penthouse újraközölték.

1999-ben, egy évvel a csoportból való kilépés után, Halliwell megkezdte szólókarrierjét, és kiadta debütáló Schizophonic albumát az Absolute és Phil Bucknall által gyártott "Look at Me" főlemezzel. A "Look at Me" -et az egyesült királyságbeli toplisták további helyei követték, a "Mi Chico Latino", a "Lift Me Up" és a "Bag It Up". Maga az album elérte a csúcsot a negyedik helyen az Egyesült Királyságban, és ott 600 000 példányban kelt el, így duplán platinás. Halliwellt a BRIT Awards díjátadó ünnepségen 2000-ben jelölték, a legjobb brit női szólóművész és a legjobb popszereplő díjáért. A show során előadta a "Bag It Up" -t is, óriási felfújható lábak között lépett elő, letépte az ingét és tűsarkúban sétált. a topless rózsaszín hajú férfiak háta a dal előadása közben. A Schizophonic a 42-es helyen debütált a Billboard 200-on, mielőtt a következő hónapban kiesett volna. Az album végül arany minősítésű lett, több mint 500 000 példányt terjesztve. Az album végül mintegy hárommillió példányban kelt el világszerte.

2001-ben Halliwell követte második albumát, a Scream If You Wanna Go Faster-t. Ez tartalmazta a Weather Girls 1983-as slágerének borítóváltozatát, az "It's Raining Men" című filmet, amelyet a Bridget Jones naplójának filmzenéjén és a videojátékot, a DDRMAX2 Dance Dance Revolution 7thMix-et is használtak. A dal az album vezető kislemezeként jelent meg. Az "It's Raining Men" világszerte nagy siker lett, az Egyesült Királyság elsõ helyén telt el, és több mint 27 országban a top 10-be jutott, ezzel Halliwell eddigi legnagyobb slágere lett. A dal elnyerte az Év Nemzetközi Dalának díjat a 2002. évi NRJ Zenei Awards-on. Az ezt követő kislemezek, a "Scream If You Wanna Go Faster" és a "Calling", az Egyesült Királyságban a nyolcadik, illetve a hetedik helyre kerültek. Halliwell kiadta a "Calling" francia különkiadását "Au Nom de L'amour" címmel. 2002-ben Halliwellt ismét jelölték a BRIT Awards-on, ezúttal a legjobb brit női szólóművész és a legjobb brit kislemez kategóriában az "It's Raining Men" kategóriában. A Scream If Wanna Go Faster millió példányt adott el világszerte. 2002-ben Halliwell Pete Waterman és Louis Walsh mellett szerepelt a Popstars: The Rivals című televíziós sorozat bírájaként, amely megalkotta a Girls Aloud-ot.

2004 végén Halliwell visszatért a zenéhez a "Ride It" kislemezzel, amely az Egyesült Királyságban a negyedik és a tánclisták első helyén állt. Több hónap telt el azonban egy újabb kislemez kiadása előtt, ez alatt az idő alatt nyilvánvalóan utasítást kapott, hogy készítsen néhány új számot az eddig kiadatlan albumhoz, amelyet lemezcége elégedetlen volt a dallistával. Halliwell megtervezte első szóló turnéját az Egyesült Királyságban és Írországban, de a jegyértékesítés hiánya miatt, amelyet a Halliwell további dalok felvételére gyakorolt ​​nyomása súlyosbított, a turné lemondásához vezetett. Végül 2005. május 30-án megjelent egy új kislemez, a "Desire", amely elérte a 22. helyet az Egyesült Királyság kislemez-listáján és az első helyet az Egyesült Királyság Tánclistáján. Röviddel ezután megjelent Passion forráslemez szintén kevés figyelmet kapott a közönség vagy a kritikusok részéről, és a 41. helyen állt a brit listán. Halliwell felvételi szerződését az EMI-vel később nem hosszabbították meg, és a későbbi interjúkban Halliwell kijelentette, hogy abban az időben nem érdekelt egy másik album felvétele, és megelégedett a gyerekkönyvek írásával és az anya létével.

2007. április 12-én bejelentették, hogy Halliwell hat könyves szerződést írt alá a Macmillan Gyermekkönyvekkel. A könyvek a kilencéves Ugenia, egy Halliwell-alapú karakter kalandjait követik nyomon barátai, Bronte, Rudy és Trevor mellett. A karakter, Vattoria hercegnő, Halliwell bandatársának, Victoria Beckhamnek a karikatúrája, már a korai vázlatokban szerepelt, de a könyvsorozatban még nem jelent meg. Halliwell szerint más szereplők Gordon Ramsay, George Michael, Marilyn Monroe, Vincent van Gogh, Wayne Rooney és Justin Suarez karakteréből származnak a tévésorozatból. Csúnya Betty. A hivatalos oldal szerint a könyv az első 5 hónapban több mint 250 000 példányt adott el, ezzel a Halliwell 2008 legsikeresebb női hírességek gyermekszerzője lett.
2007-ben a Spice Girls újra összeállt és bejelentette az újraegyesítő turné terveit, amelyekből állítólag egyenként 10 millió fontot (körülbelül 20 millió dollárt) kerestek. A csoport tagjai azt mondták, hogy még mindig élvezik a "saját dolguk elvégzését". A csoport úgy döntött, hogy utoljára kvintettként turnézik, és kiadja első válogatáslemezét, a Greatest Hits című gyűjteményét. Ez az album 2007. november elején jelent meg, és a turné 2007. december 2-án kezdődött. A reformáció során Bob Smeaton filmkészítő a turné hivatalos filmjét rendezte, amelyet Spice Girls: Giving You Everything címmel. A Spice Girls eladási turnéja mellett szerződést kötöttek a Tesco hirdetéseiben való megjelenésre, amiért egyenként egymillió fontot fizettek nekik.

2010 márciusában a vokális edző és énekes, Carrie Grant az ITV1 The Alan Titchmarsh Show című műsorában jelentette be, hogy Halliwell visszatér a zenéhez. 2010 áprilisában Halliwell üzenetet tett közzé a weboldalán, mondván, hogy visszatért a stúdióba, és Lady Gagára hivatkozott, mint egyik hatását. 2011 májusában a jelentések azt sugallták, hogy Halliwell visszatér a zenéhez. 2011. július 31-én Halliwell megerősítette, hogy negyedik albumán dolgozik, és kijelentette: "Az album nagyjából kész".
2012 februárjában Halliwell bejelentette, hogy a negyedik albumot elsajátítják. 2012 augusztusában újra összeállt a Spice Girls-szel, hogy kvintettként lépjen fel utoljára a londoni olimpiai játékok záróünnepségén. Ez volt az utolsó Spice Girls koncert, amelyen Victoria Beckham szerepelt. 2010-ben Halliwell a glasgow-i meghallgatásokon az X Faktor vendégbírájaként állt be Dannii Minogue-ba Simon Cowell, Louis Walsh és Cheryl Cole mellett, és 2012-ben ismét vendégbíróként tért vissza a liverpooli meghallgatásokra. Kelly Rowland helyébe lépett, aki tavaly Dannii Minogue helyére lépett Walsh, Gary Barlow és Tulisa Contostavlos mellett. 2012 októberében Halliwell hét év óta az első önálló fellépése volt a Breast Cancer Care-ben, új "Phenomenal Woman" címmel debütálva. 2013 januárjában Halliwell azt állította, hogy úgy döntött, hogy az elkészült albumot eldobja, hogy folytassa az írást és a felvételt, más stílusirányba haladva. 2013 áprilisában a Nine Network bejelentette, hogy ő lesz a Minogue helyébe lépő Ausztrália Got Talent negyedik bírája.
2013. szeptember 5-én a Channel 9 NRL Footy Show (Ausztrália egyik leghosszabb műsora) megerősítette, hogy Halliwell világszerte egyedüli előadást nyújt a "Half of Me" -ből, közel nyolc év után az első önálló kislemezéből. nagy záró show-ja. Az előadás 2013. október 3-án került megrendezésre, pontosan egy évvel az utolsó, új anyagokkal ellátott kiállítása után a Breast Cancer Care Show-n. 2013. szeptember 12-én bejelentették, hogy a "Half of Me" dal kizárólag Ausztráliában jelenik meg, a Sony Music Australia új megállapodásának részeként. A kislemez 2013. október 25-én jelent meg, és elérte a 281. helyet az ausztrál toplistán. Halliwell ezt követően hivatalos blogjára írt felkavaró tapasztalatairól a zeneiparban, és utalt arra, hogy esetleg végleg visszavonul. Az ausztrál Got Talent nagydöntőjén a Spice Girls "Wannabe" című nagylemezének akusztikus változatát adta elő.

2016-tól Halliwell negyedik stúdióalbumának új anyagán dolgozik, amelyet sok késés után még nem jelent meg. Három számot igazoltak vissza 2015 szeptemberében: "Love and Light", "Phenomenal Woman" és "Sheriff". 2016 júliusában Halliwell, Brown és Bunton közzétettek egy videót, amely a Spice Girls bemutatkozó "Wannabe" kislemezének 20. évfordulóját ünnepli, és három darabban ugratta tőlük a híreket; Beckham és Chisholm úgy döntöttek, hogy nem vesznek részt újraegyesítési projekt, Brown szerint mindkét tag megáldotta a három darabot, hogy folytassa a projektet.Halliwell terhességének bejelentését követően azonban a projektet törölték.
2016 novemberében Halliwell negyedik albumának 13 dala, állítólag Man on the Mountain címmel, kiszivárgott az internetre, beleértve a korábban megerősített "Love and Light", "Phenomenal Woman" és "Sheriff" számokat. A következő júniusban Halliwell kiadott egy jótékonysági kislemezt az "Angels in Chains" címmel, George Michael előtt tisztelgve, hogy pénzt gyűjtsön a Childline számára.
2018. november 5-én a Spice Girls bejelentette a Spice World - 2019 turné újraegyesítését; Beckham a divatüzletággal kapcsolatos kötelezettségvállalások miatt elutasította a csatlakozást. A turné 2019 májusában kezdődött és 2019 júniusában ért véget.

2020 novemberében Halliwell bemutatta az eredeti YouTube-sorozatot, a Rainbow Woman-t, amelyet írt, rendezett és végrehajtó producerként szolgált. A sorozatban Halliwell olyan vigenette sorozatban vesz részt, amely különböző kalandokon követi őt.

Diszkógráfia

1999: SCHIZOPHONIC
2001: SCREAM IF YOU WANNA GO FASTER

2005: PASSION

1999: LOOK AT ME - MI CHICO LATINO - LIFT ME UP
2000: BAG IT UP
2001: IT'S RAINING MEN - SCREAM IF YOU WANNA GO FASTER - CALLING
2004: RIDE IT
2005: DESIRE
2013: HALF OF ME
2017: ANGELS IN CHAINS

Könyv

1999: IF ONLY
2002: JUST FOR THE RECORD
2008: UGENIA LAVENDER - THE FIRST BOOK
2008: UGENIA LAVENDER AND THE TERRIBLE TIGER
2008: UGENIA LAVENDER AND THE BURNINIG PANTS
2008: UGENIA LAVENDER - HOME ALONE
2008: UGENIA LAVENDER AND THE TEMPLE OF GLOOM
2008: UGENIA LAVENDER - THE ONE AND ONLY

 

Menüpontok

Cikkek

Diszkógráfia

2020.12.11

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Geri

Album Nélküli Kislemezek

2020.12.07

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Geri