Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2004: Free Me

Megjelenés: 2004. Február 9.
Felvételek: 2003
Műfaj: Pop

Hossz: 45:30
Kiadó: 19 Recordings
Producerek: Yak Bondy, Boo Dan Productions, Cathy Dennis, Simon Ellis, Ray "Madman" Hedges, Tim Lever, Pete Lewinson, Steve Lewinson, Lipso Facto, Mike Peden, Mike Percy, Fabien Waltmann
Kislemezek: Free Me - Maybe - I'll be There - Crickets Sing for Anamaria

A Girl Like Me (2001) <> Life in Mono (2006)

Emma Bunton angol énekesnő második szóló stúdióalbuma. 2004. február 9-én adta ki 19 felvétel. Az album a brit albumlistán a hetedik helyet érte el, és három első tíz kislemezt hozott létre: "Free Me", "Maybe" és "I'll Be There". Ezzel az albummal Bunton lett az egyetlen volt Spice Girl, aki második példányát több példányban értékesítette, mint az elsőt.

Háttér - 2001-ben Bunton megjelentette A Girl Like Me szólóalbumát a Virgin Records-on keresztül. Több mint 12 hetet töltött az Egyesült Királyság albumlistáján, a negyedik helyen végzett, és a brit fonográfiai ipar (BPI) arany minősítést szerzett. Emellett elkészítette egyetlen szóló toplistáját: "What Took You So Long?", az első ötbe bekerülő kislemezek: "What I Am" és "Take My Breath Away", valamint a top 20: "We're Not Gonna Sleep Tonight" Amikor a második albumról volt szó, a lemezcége "odajött hozzám, és azt mondta:" Csináljunk egy bemutatót a második albumhoz ". És azt gondoltam: "Várj egy percet." Nem sokan tudják ezt, de én valóban elmentem tőle. Annyit belefektettünk, és amikor már nem nyújtanak neked ilyen támogatást, az elég szívszorító "- mondja Bunton. "Azt mondtam:" Nagyon köszönöm a bemutató ötletet, de szeretném ezt elvinni, ahol tudom, hogy az emberek mögöttem lesznek, és ugyanolyan keményen dolgoznak, mint én."

Fogalmazás - Az albumot az 1960-as évek hangjai ihlették, például a bossa nova, a motown és a francia pop. Az albumot nagyrészt Mike Peden és Yak Bondy készítette, akik olyan zeneszámokat készítettek, mint az S Club 7 és Lucie Silvas. Az album további közreműködései: Cathy Dennis, Henry Binns és Luis Fonsi puertorikai énekes. Az album a 19 Recordings révén jelent meg, amely a 19 Management részlege, amely Simon Fuller tulajdonában van. Bunton elmondja az album inspirációját: "Körülbelül ötéves korom óta hallgatom a Motownt, és csak imádtam, nagyon rajongtam azért, hogy mindez élőben történt, és arra gondoltam:" Tarts ki, én mindig arról beszélek, hogy szeretem a '60 -as éveket és a Motown'-t, ezért gondoltam, hogy veszek belőle elemeket, darabokat belőle, és beteszem az albumomba, így pontosan ezt tettem. Azonban Bunton dalai ezen az albumon elsősorban egyszerű firkaként kezdték az életet. Azt mondja: "Van egy kis könyv az ágyam mellett, ahová minden ötletemet eleget tettem a dalokért és a dolgokért. Ez valami furcsa", általában, amikor álmot látok, felébredek, és írj le valamit, aztán újra megnézem, és arra gondolok: "Istenem, miről álmodtam?"

Kislemezek - Az album vezető kislemeze, a "Free Me" 2003 májusában jelent meg. A dal azonnal fellendült, és az ötödik helyet szerezte meg az Egyesült Királyság kislemezek listáján.
A "Maybe" második kislemezként 2003 októberében jelent meg, és az Egyesült Királyság egész területén kiterjedt légi játékra tett szert, a hatodik helyen tetőzve.
2004 januárjában a "I'll be There" címmel megjelent az album harmadik kislemeze. Két elődjéhez hasonlóan a grafikonokon is jól teljesített, a brit listán a hetedik helyen végzett.
Később, májusban a "Crickets Sing for Anamaria" címmel negyedik kislemezként jelent meg. A dal a brit Singles Chart 15. helyén tetőzött.
Az Egyesült Államokban a "Free Me" és a "Maybe" egyaránt táncklub törzsvendégek voltak, és a Billboard Hot Dance Club Play listáján a negyedik, illetve a hatodik helyet szerezték meg.

Kritika - Az albumot a kritikusok elismerték a Motown és az 1960-as évek korának hangjainak fülbemászó és szórakoztató használata miatt. A BBC Music szerint az album "könnyű és habos, mint egy jó cappuccino, de ezúttal a kivett cukorral van". Stephen Thomas Erlewine, az AllMusic munkatársa pozitív kritikát mondott: "Ez a zene stílusos, anélkül, hogy feltűnő lenne, nagyrészt a bájosan hangulatos, masszív daloknak köszönhetően (egy kivételével mind Emma írói elismeréssel). Bár Buntonnak még mindig van egy kis , édes hangja, erősebb jelenlétét fejezte ki a lemezen, ez az album nemcsak arcot, hanem elragadó személyiséget is adott, amelynek nehéz ellenállni".
Lynsey Hanley a The Daily Telegraph újság szerint Bunton új zenei irányzata "bátor lépés volt, tekintve, hogy a fényes, pimasz R & B jelenleg a női pop-előadók fő kifejezési módja, de Emma zengő vokálja és csak halványan szuggesztív kép öltönye. az album kevésbé agresszív stílusa".
"Az album elbűvölő, kegyes és szórakoztató" - mondta a Q magazin. A Marie Claire magazin szerint "összekeveri a bossa novát James Bond filmzenéjével", és hogy "Emma hasonlít egy csábító Brigitte Bardotra".

Dallista

1: FREE ME (Emma Bunton - Hélène Muddiman - Mike Peden) - 4:28
2: MAYBE (Emma Bunton - Yak Bondy) - 3:43
3: I'LL BE THERE (Emma Bunton - Hélène Muddiman - Mike Peden) - 3:23
4: TOMORROW (Emma Bunton - Yak Bondy) - 3:55
5: BREATHING (Emma Bunton - Henry Binns - Yoyo Olugbo) - 4:00
6: CRICKETS SING FOR ANAMARIA (Marcos Valle - Ray Gilbert) - 2:46
7: NO SIGN OF LIFE (Emma Bunton - Simon Ellis - Steve Lee) - 3:38
8: WHO THE HELL ARE YOU (Emma Bunton - Ray Hedges - Nigel Butler) - 3:18
9: LAY YOUR LOVE ON ME (Emma Bunton - Cathy Dennis) - 3:23
10: AMAZING (featuring Luis Fonsi) (Emma Bunton - Hélène Muddiman - Mike Peden - Nina Marander) - 4:06
11: YOU ARE (Emma Bunton - Tim Lever - Mike Percy) - 3:6
12: SOMETHING SO BEAUTIFUL (Emma Bunton - Steve Lewinson - Pete Lewinson) - 3:46

B-Side dalok

DON'T TELL ME YOU LOVE ME ANYMORE - kislemez: Maybe
TAKIN' IT EASY - kislemez: I'll be There
SO LONG  - kislemez: I'll be There
ESO BESO - kislemez: Crickets Sing for Anamaria
SO NICE (SUMMER SAMBA) - kislemez: Crickets Sing for Anamaria

Törölve

CRAZY - Emma Bunton kiadatlan dala. Az 1960-as évek popzenéjéből származó bossa nova elemeket tartalmaz. A dal a Free Me album alatt készült. A dal 2009-ben szivárgott ki.
CRAZY BEAUTFUL - Emma Bunton kiadatlan dala. A dal a Free Me album alatt készült. Közösen írták Yak Bondy-val, akivel írta a „Maybe” és a „He Loves Me Not” című dalokat.
LADYLIKE
ONE THING I KNOW
RHAPSODY
SECRETS

2004. Május 10. <<>> 2004. Szeptember 4.
FREE ME TOUR

Emma Bunton brit művész második koncert turnéja volt. A turné a Free Me album népszerűsítését szolgálta. 2004. május 10-én kezdődött és 2004. szeptember 4-én ért véget.

Háttér: Bunton második albuma, a Free Me, 2004-ben jelent meg a 19 Entertainment / Universal Records révén. Az albumot nagyrészt Mike Peden és Yak Bondy készítette. Az album további közreműködései: Cathy Dennis, Henry Binns és Luis Fonsi puerto ricói énekes. Tizenkét hetet töltött az Egyesült Királyság Albums Chart-on belül, a hetedik helyen végzett és több mint 141 712 példányt adott el, ezzel aranydíjat kapott. Az albumot a kritikusok széles körben elismerték, mivel a "Motown és az 1960-as évek korabeli hangjainak fülbemászó és szórakoztató használata miatt a" Spice valaha volt legjobb szólólemezek ". A vezető kislemez, a "Free Me" jól fogyott az Egyesült Királyságban, és az ötödik helyet érte el az Egyesült Királyság Singles Chartján. A "Maybe" második kislemezként jelent meg 2003 őszén, és az Egyesült Királyságban is kiterjedt légi játékra tett szert, a hatodik helyen tetőzve, egy pozícióval alacsonyabb az elődnél. 2004 tavaszán jelent meg az album és harmadik kislemeze, a "Leszek ott". A kislemez, két elődjéhez hasonlóan, jól szerepelt a toplistákon, a hetedik helyen tetőzött. Az év végén megjelent a negyedik kislemez, a "Crickets Sing for Anamaria". A keményebb ütem és a zordabb hangzás ellenére a Free Me hatása mostanra kezdett elkopni, és a dal csak az Egyesült Királyság Singles Chartjának 15. helyén állt, összesen 25 000 példányban, és ezzel Bunton legkevésbé eladott kislemeze lett. Az Egyesült Államokban a "Free Me" és a "Maybe" egyaránt táncklub törzsvendégek voltak, és az amerikai Billboard Hot Dance Club Play negyedik, illetve hatodik helyét érte el.

MAYBE
CRICKETS SING FOR ANAMARIA
TAKE MY BREATH AWAY
FREE ME
TOMORROW
BREATHING
I'LL BE THERE
WHAT TOOK YOU SO LONG?
WHAT I AM
MAYBE
 (Reprise)