Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2001: A Girl Like Me

Megjelenés: 2001. Április 16.
Felvételek: 1999. Július - 2000. Október
Műfaj: Pop, pop rock, dance-pop

Hossz: 45:40
Kiadó: Virgin Records
Producerek: Andrew Frampton, Julian Gallagher, Rhett Lawrence, Steve Mac, Evan Rogers, Richard "Biff" Stannard, Carl Sturken, Tin Tin Out
Kislemez az albumról: What I Am - What Took You so Long? - Take My Breath Away - We're Not Gonna Sleep Tonight

× <> Free Me (2004)

Az angol énekes, Emma Bunton debütáló szóló stúdióalbuma, amelyet a Virgin Records adott ki 2001. április 16-án. A Spice Girls harmadik stúdióalbuma, a Forever (2000) megjelenését követően a csoport bejelentette, hogy határozatlan szünetbe kezdenek, és belátható jövőjük szempontjából szóló karrierjükre koncentrálnak. Bunton első szólólemezének felvételére 1999 júliusától 2000 októberéig került sor több hangstúdióban.
A Girl Like Me debütált és a brit albumlistán a negyedik helyet érte el, az első héten 21 500 példányban kelt el. Az album négy kislemezt  jelentett meg: 1999-ben What I Am, és hármat 2001-ben a "What Took You Long Long?" (amely az Egyesült Királyságban és Új-Zélandon a toplista élén áll), a "Take My Breath Away", valamint "We're Not Gonna Sleep Tonight". 2001. szeptember 7-én a brit fonográfiai ipar (BPI) arany minősítést kapott egy A Girl Like Me, ami 100 000 példánynál nagyobb szállítmányokat jelöl.

Kiritka - A Girl Like Me kedvesen fogadta a zenekritikusokat, akik dicsérték a fülbemászó dalait, de kritikusan viszonyultak általános jellegéhez.
Deborah J Elliot (a Musical Discoveries) pozitívan nyilatkozott az albumról, "nagyon szép hallgatásnak" nevezte, amely megmutatta, hogy Bunton "a Spice Girls korából a disznófarkából nőtt ki nőtté", és a kislemezeket valamint a "Better Be Careful", "High on Love", "A World Without You", "Been There, Done That" és "Spell It Out" számokat dicséretért. Ian Wade a Dotmusic-ból szintén pozitívan nyilatkozott az albumról: dicsérte az olyan számokat, mint a vezető kislemez, a "Better Be Careful" és az "A World Without You", de kritikusan viszonyult az olyan R&B-vágásokhoz, mint a "Been There, Done That". Végül a következtetést vonta le: "Összességében a" A Girl Like Me "alaposan szimpatikus ügy, akárcsak maga Emma, ​​és végleg véget kellene vetnie a kényszerített kisgyermekkorának" Baby Year ". Stewart Mason, az AllMusic munkatársa úgy érezte, hogy Bunton énekhangjának nincs mélysége, de a jól kidolgozott és addiktív popdalokkal működik, és arra a következtetésre jutott, hogy "nem egy korosztályos album, de jobb, mint a" nem rossz ". Az NME Timothy Parkja 6/10-es értékelést adott az albumnak. Elmondta, hogy vannak olyan remek számok, mint a "Take My Breath Away" és a "We’t Gonna Sleep Tonight", amelyeket Bunton megfelelően teljesít, de arra a következtetésre jutott, hogy "A 'Girl Like Me', akárcsak Emma, ​​nagyon kedves, de hasonló Emmának nincs is golyója. "Erik Missio, a Chart Attack szerint az ígéretet látta az albumban, de csalódottnak érezte magát a Spice Girls hangzásához hasonlító kísérletei miatt. Stephen Robinson a Hot Press-től kritizálta a számokat, mert túl édesek és kölcsönvették más műfajokból, de nem voltak eredetiek velük, "újabb albumnak nevezte a pop blandwagon fedélzetén"
A Spice Girls szóló- és csoportos diszkográfiájáról szóló retrospektív cikkben Quentin Harrison of Albumism így írt: "A Girl Like Me, a könnyedség és a kényelem természetes levegője zenei identitásának kifejezése során megállapítja, hogy Bunton igénytelenül tudatában van énekesnek és az író. Erősségeinek ismerete lehetővé teszi, hogy lemondjon minden nagyobb tévedésről, és eddig kifogástalanul hagyta, hogy az erőfeszítéseket megkezdje.

Dallista

01: WHAT TOOK YOU SO LONG? (Emma Bunton - Richard Stannard - Julian Gallagher - Martin Harrington - John Themis - Dave Morgan) - 3:59
02: TAKE MY BREATH AWAY (Emma Bunton - Steve Mac - Wayne Hector) - 3:34
03: A WORLD WITHOUT YOU (Emma Bunton - Evan Rogers - Carl Sturken) - 4:53
04: HIGH ON LOVE (Emma Bunton - Richard Stannard - Julian Gallagher - Martin Harrington - Ash Howes - Sharon Murphy) - 3:49
05: A GIRL LIKE ME (Emma Bunton - Evan Rogers - Carl Sturken) - 4:01
06: SPELL IT O.U.T. (Emma Bunton -
Andrew Frampton - Chris Braide) - 3:12
07:
SUNSHINE ON A RAINY DAY (
Martin Glover - Zoë) - 4:17
08: BEEN THERE, DONE THAT (Emma Bunton -
Andrew Frampton - Chris Braide) - 3:05
09: BETTER BE CAREFUL (Emma Bunton -
Richard Stannard - Julian Gallagher - Martin Harrington - Ash Howes) - 3:19
10:
WE'RE NOT GONNA SLEEP TONIGHT (Album Version) (Emma Bunton -
Rhett Lawrence) - 3:23
11: SHE WAS A FRIEND OF MINE (Emma Bunton -
Evan Rogers - Carl Sturken) - 3:34
12:
WHAT I AM (with Tin Tin Out) (
Kenny Withrow - Edie Brickell) - 4:34

B-Side dalok

(HEY YOU) FREE UP YOUR MIND - Kislemez: What Took You so Long?
MERRY GO ROUND - Kislemez: What Took You so Long?
CLOSE ENCOUNTER - Kislemez: Take My Breath Away
INCINCIBLE - Kislemez: Take My Breath Away
LET YOUR BABY SHOW YOU HOW TO MOVE - Kislemez: We're Not Gonn Sleep Tonight

Törölve

TO HAVE AND TO HAVE TO LET GO - A dal debütáló albumához, „A Girl Like Me” -hez készült, de kivágva az utolsó számlistáról. Később az ausztrál énekesnő, Nikki Webster is felvette a dalt a „Follow Your Heart” című debütáló albumához, de szintén törölték az albumról. Mind Emma, mind Nikki demói 2009-ben szivárogtak ki.

2001. Március 24. <<>> 2001. November 23.
LIVE IN CONCERT

Emma Bunton brit művész bemutatkozó koncert turnéja volt. A turné az A Girl Like Me debütáló szóló stúdióalbuma népszerűsítését szolgálta, amely 2001. március 24-én és november 23-án kezdődött.

Háttér: Bunton debütáló szólóalbuma, A Girl Like Me, amelyet a Virgin Records adott ki Egyesült Királyságban 2001. április 16-án. Az album debütált és a brit albumlistán a negyedik helyen végzett, az első héten 21 500 példány kelt el. Bár a kezdeti siker ígéretes volt, A lány, mint én, gyorsan esett a listán. Azonban a "What Took You Long Long?", A "Take My Breath Away" és a "We Don't Gonna Sleep Tonight" kislemezek segítették az albumot néhány hétig az Egyesült Királyság Albumlistáján maradni. 2001. szeptember 7-én a brit fonográfiai ipar egy A Girl Like Me arany minősítést kapott 100 000 példány feletti eladásokért, végül az Egyesült Királyság 147. legjobban eladott albuma lett 2001-ben. Az album az Egyesült Királyság első számú "What Took You Long Long?" valamint az első öt sláger: "What I Am" (feldolgozás Edie Brickell & New Bohemians 1988-as dalából) és a "Take My Breath Away", valamint a top 20 sláger: "We're not Gonna Sleep Tonight". Az album 125 000 példányban kelt el az Egyesült Királyságban. A csalódást okozó eladások Bunton 2002-ben való távozását eredményezték. Bunton fellépett a Buli a palotában című rendezvényen, amelyet a Buckingham-palota kertjében rendeztek 2002. június 3-án, II. Erzsébet arany jubileumának emlékére. Az eseményen szóló fellépése a The Supremes 1964-es "Baby Love" slágerének feldolgozása volt.
Az MCM Café koncertet az MTV France közvetítette 2001. október 15-én.

BETTER BE CAREFUL
HIGH ON LOVE
WHAT TOOK YOU SO LONG?
INVINCIBLE
A WORLD WITHOUT YOU
WHAT I AM
SUNSHINE ON A RAINY DAY
TAKE MY BREATH AWAY
WE'RE NOT GONNA SLEEP TONIGHT
A GIRL LIKE ME
WHAT TOOK YOU SO LONG?
 (Reprise)